Friday, October 2, 2015

October...

Assalamualaikum October..
Please be nice to me ya!
Syukur Alhamdulillah...semoga bahagia masih lagi milikku dan milik orang orang yg aku sayang...insyaallah...

#kau fikir kau siapa
Cinta ini kau buang saja..
Ku tak perlukan memori..
Dan kau tak perlu kembali..#

Sunday, September 27, 2015

Girls Day Out Part II

Jom kita g tgk wayang cerita zizang berlakong..hahaha

Thursday, September 24, 2015

Sunday, September 20, 2015

BBQ

Hari ni hari BBQ sedunia..haha
Upacara merasmikan kuali grill baru..
Hasil order online dgn lazada...kehkeh..

Wednesday, September 16, 2015

Mereput...

Haih...ari ni public holiday...hari mereput kat umah je ler...huhuhu
Kuda hitam saya dah seminggu warded...dah seminggu saya 'patah kaki'..

Selamat mereput lah ye....huhuhu



Ini makan dia...breakfast in bed..hahaha...upah mereput kat umah..hihihi

Sunday, September 13, 2015

Girls Day Out!

Jom...
Hari ini kita berjimba jimba ye..
Hoyeah..hoyeah...

Friday, September 11, 2015

Apa Pilihan Mu?

Aku memilih....
Untuk terima, seadanya...
Untuk faham, sepenuhnya..
Untuk bertahan, semampunya..
Anda bagaimana?


Sunday, September 6, 2015

Antara Fitrah & Fitnah...

Ya Allah..semoga FITRAH ini tidak mengundang menjadi FITNAH.....
~Aku redha dengan semuanya~

Tuesday, September 1, 2015

01092000 ~ 01092015

Waktu tak lagi bergerak..
Seperti rindu tak berjarak..
Masihkah bersisa..
CERITA dan KITA..
KITA dan CERITA.."

01.09.2000 ~ 01.09.2015
Maafkan aku kerana tak mampu untuk melontar jauh segala momen pahit dan manis antara kita...

Ya Allah...kau kuatkanlah dan tabahkanlah hati ku ini.....

Friday, August 28, 2015

Perempuan...

Luka dihati ku rawat sendiri.
Hari berlalu musim berganti..

Wednesday, August 19, 2015

Spring in Melbourne

Counting...
Menghitung hari..insyaallah akan terbang ke Melbourne dlm bulan november nanti untuk menikmati keindahan musim bunga di sana.

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan saya di sana nanti..Amin..Insyaallah..

~jauh melangkah pergi..tidak menoleh lagi! ~

Tuesday, August 18, 2015

I Am Not Strong....

I am not strong but being strong is my option now.

Ya Allah, sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu..aku hina tanpa rahmatMu..

Monday, August 17, 2015

Musim Bunga Di Melbourne

Menghitung hari..
Sedang melakar impian untuk bercuti pada musim bunga yg akan datang di Melbourne, Australia.
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan saya di bumi kangaroo itu kelak..
AMIN...INSYAALLAH...

~Jauh melangkah pergi..tidak menoleh lagi!~

Sunday, August 16, 2015

Yakinlah...

💐💐Yakinlah..ALLAH menggenggam semua doa.Lalu dilepaskanNya satu persatu disaat yg paling tepat.Bersabarlah...💐💐

Hanya Aku & Duniaku....

Tiada lagi "Aku, Dia & Duniaku"
Yang tinggal "Hanya Aku & Duniaku"
Syukur ALLAH senantiasa ADA untukku...
Perjalanan hidup harus diteruskan...
Sesungguhnya aturan ALLAH itu adalah yang terbaik!

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~
Penaku menari mencoretkan
Sebuah puisi kelukaan
Gurindam jiwa
Cinta dan airmata
Di kamar hati ini
Masih ada sembunyi
Kenangan yang tak mampu
Ku lemparkan jauh

Penaku menari melakarkan
Gambar kesayuan masa silam
Tinta bersulam biru
Warna kerinduan
Berkaca jernih ingatanku
Biarpun dikau telah jauh
Dari pandanganku

Manisnya pertemuan
Pahitnya perpisahan
Segala kini tidak dapat
Untukku bahasakan
Semua kini kaku
Tiada lagu merdu
Setiap madah baris kata
Bukannya lagi buatmu

Kini berteman sepi
Kini aku sendiri
Suka dan duka
Dalam meniti gelombang
Kembara panjang

Jauh melangkah pergi
Tidak menoleh lagi
Kenangan silamku
Tinggal tertulis kini
Dalam sebuah puisi

Penaku menari membariskan
Puisi sebuah pengalaman
Gurindam jiwa cinta dan airmata
Di kamar sepi ini
Titisan membasahi
Dan aku tidak tahu
Pada siapakah untukku luah rasa..

Saturday, August 15, 2015

Pernah Ada Rasa Cinta Antara Kita..

Andai hidup punca perpisahan,biarlah mati menyambungnya semula.Namun seandainya mati punca perpisahan,biarlah hidup ini membawa erti yang nyata.

"Alangkah sukarnya memadam bayangan masa silam..didlm keberanian terusik jua perasaan..."

Pasrah...

~pernah ada rasa cinta antara kita~

Friday, August 14, 2015

Assalamualaikum Friday!

Assalamualaikum Friday!
Jangan pernah berhenti berharap..
Terima kasih Allah kerna senantiasa ada untukku......
Semoga aku dikurniakan hati yang tabah, kuat dan berlapang dada menerima segala ketentuanMu....

Saturday, August 8, 2015

Antara Redha & Rindu....

Redha itu perlu..
Rindu itu pasti!
Kerana..pernah ada rasa cinta antara kita dulu.
~life must go on!~
-live my life to the fullest! Enjoy my 3D2N vacation-

Monday, August 3, 2015

Girls Day Out!

Hehehe..last weekend saya habiskan masa keluar berjimba jimva with my lovely niece di Johor Bahru..
Thanks to my niece...sudi menemankan makcik mu yg tersayam ini..hohoho..
Live my life to the fullest!!

Tuesday, July 28, 2015

Noktah Terakhir..

Tanggal 4 syawal..
Ketemu titik noktah..
Moga aku dapat berlapang dada
Dan menerima ketentuan ini dgn hati yang  terbuka...

Monday, July 13, 2015

Selfie..

Lama sungguh tidak mengambil gambar sendiri...
FB pun dah berhabuk..
Cuma IG jer yg sedikit aktif..
Sayu rasa..Ramadhan dah hampir ke penghujung..
Semoga masih ada peluang untuk bertemu lagi dgn Ramadhan tahun hadapan..amin..insyaallah...

Monday, June 29, 2015

Sunday, June 28, 2015

Hidup Tak Selalunya Mudah..

Semoga masih ada sinar untuk saya mengharungi kehidupan ini...
Allah sentiasa ada untuk saya..
Alhamdulillah...

Saturday, June 27, 2015

Yang Terindah Hanya Sementara

Ya Allah..berikanlah aku kekuatan dalam menempuhi setiap ujian dan dugaan dari Mu.....

Andai Itu Yang Kau Mahu!

Saturday, April 18, 2015

Redha

Allahuakbar...awal tahun 2015 yg penuh dgn catatan duka dalam diari hidup saya.
Ujian hidup saya dtg disaat usia saya 40...disaat bahagia di kemuncak..namun apakan daya saya tak mampu menahan takdir yg sudah tertulis..mahu saja berlapang dada namun diri ini tidak kuat. Hanya doa semoga masih ada sirna utk saya...Semoga saya tabah dan redha menerima ujian dari Allah Yang Esa..

~Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu~