Saturday, August 30, 2014

Tetamu

Ada tetamu dari Terengganu datang umah.

Hehe..yg dtg ni keluarga mertua nephew mr suami. Urusan pendaftaran adik iparnya masuk UM.

Dinner mlm ni saya masak ikan singgang + budu + petai saja..

Layannnnnnnn.....

Friday, August 29, 2014

Thursday, August 28, 2014

'OddorPerKurre'

Sekadar luahan rasa...walaupun hampir pasti tiada siapa yang akan mengerti..

~BakpeLarYangOddoSangat~

Tuesday, August 26, 2014

GST vs Serabut Perut!

Serabut perut?
Yesss.....
gst oh gst..migraine kepala hotak ni weh..

Skrg berada di wisma kastam port klang.
Urusan pendaftaran GST..
Sedang 'bertarung' dgn sistem online disini yang sungguh 'dokrok cetong' !!

Huh!!!!

Monday, August 25, 2014

'Gajet Dapur'

Akhirnya...
Dapat jugak saya merasa 'gajet dapur' saya yang terbaru ini..hahaha..ada ke gajet dapur?

Biar lambat asal mendapat jugak akhirnya..hehehe

So..senang ler skrg..dah tak perlu memasak air lagi...hanya perlu tekan saja. Panas ke sejuk ke semua dah tersedia kalau malas jugak tak tauler..ye dop??

Saturday, August 23, 2014

Weekend Vacation

Sekadar percutian 2 hari 1 mlm di sepang gold coast. Lari dari hiruk pikuk dan keserabutan kerja sekejap.

So...today is a gift..enjoy my life to the fullest!

~Love Is Feeling~

Krik..krik..krik..

Saturday, August 16, 2014

Surirumah Terdesak!

Alahai..sabtu yg membosankan!
Mr suami g library siapkan thesis dia. Mesti malam baru balik..huk aloh!

Ada beberapa jemputan rumah terbuka hari ni tapi seganla nak pergi sorang sorang tanpa mr suami..hehehe

Jadi...Tinggallah saya kat rumah je hari ni menjadi surirumah yang terdesak!

Krik..krik..krik..krik..

-ABU- buat muka mintak dimanjakan..haih..
~gambar sekadar hiasan..takde kena mengena dgn cerita di atas..hahaha~

Sunday, August 10, 2014

Korean Festival

Hari ni keluar berpeleseran dgn mr suami di sini..Pavilion KL.

Ada Korean Festival katanya hehehehe..takdelah menarik mana pun.

So..kami duk melepak kat Dome Cafe tu je sambil minum coffee.

~mata ngantuk weh..lps g open house trus dtg sini ~

Saturday, August 9, 2014

Jamuan Aidilfitri - my office

Alhamdulillah..hari khamis lepas selesai mengadakan kenduri raya peringkat office utk ini tahun hehehehe..

Menu sederhana sahaja tetapi meriah uolls...
Ada nasi minyak,sate,lemang,serunding,rendang ayam (saya yg bikin hahaha), buahan tempatan, jajan dari hamper raya dan sebijik cake utk birthday boss. Sambut utk dua org sekaligus hehehe..

Selamat menjamu selera ye uolss..

Thursday, August 7, 2014

Ketentuan Mu AdalahYang Terbaik!


Memetik kata kata seorg blogger..maaf saya terlupa siapa tapi kata katanya amat terkesan...

1. "Janganlah menyangka suami isteri yang tiada anak itu banyak duit kerana rawatan kesuburan itu mahal harganya"
2. "Jawapan utk yang bertanya " bila kah nak mengandung..bila nak ada anak" adalah sama seperti anda bertanya kepada diri anda sendiri iaitu ''bila kah aku akan mati?"

Lihat bukan..jawapannya mmg sama, tiada lebih tiada ter kurang!

Bukan kami tidak terfikir untuk mengambil anak angkat. Malah sudah ramai yang offer untuk memberi kami bayi  untuk kami jadikan anak angkat.Cuma, beri peluang pada kami berdua suami isteri untuk berusaha sehabis baik untuk dapatkan rezeki zuriat sendiri dengan apa cara sekalipun (perubatan moden dan tradisional, usaha TTC dan lain-lain lagi). Semoga Allah SWT berikan kesabaran, ketenangan jiwa dan melimpah ruahkan kasih sayang antara kami berdua.

Aminnnnnnnnnn...Ya Rabbal Alaminnnnnn...

Wednesday, August 6, 2014

Ketupat Rendang

Pagi ni saya bawak ketupat daun palas dan rendang ayam air tangan saya ke opis. Niat nak menjamu opismate.

Berebut rebut depa makan..hahahaha..mana yg tak sempat tu mintak mahapla ye..

Takpe..esok masih ada. Esok opis nak buat makan makan raya. Dan mcm biasa my task - buat rendang. Orait..mlm ni kena ready berperang kat dapur ye.

Alhamdulillah..kenyang brekpes pagi ni..

Tuesday, August 5, 2014

The Heirs

Serius..
Saya rindu dgn lakonan pasangan yg sama cantik sama padan ini..hehehe
Walaupun siri ini dah lama tamat di TV tapi saya tetap tidak jemu melayannya di layar kaca henpon saya ini..hehehehe..

Haish..kenapalah masa saya g Korea last year tak bertembung ngan depa berdua ni?? Hohoho..sila pitam!

Saya sangat suka kamu berdua..Kim Tan dan Cha Eun Sang! Anyong!!

~rasa mcm muda remaja je lagi jer bila duk melayan cerita cenggini..kehkehkeh~

'Cha Eun Sang & Kim Tan'
Kenangan ketika di Pulau Nami, Korea Selatan..ala ala Love Is Feeling..lagu dlm citer the heirs..
hehehe nak jugak haplod gambo time kat korea tempohari..kikikiki..

Monday, August 4, 2014

Dugaan

Dugaan sungguh time balik ke Shah Alam tempohari.

Tayar kereta kami pecah di area Lancang -LPT. Nasib baik mr suami tak bawak laju mr city ni huhuhuhu...

Nasib baik juga tayar spare pun OK cuma kena tambah angin je la kat petronas yang berdekatan....

Haih..bertabahlah..