Tuesday, May 24, 2011

'Pemburu Makanan"..isk

Setiap kali aku balik kampung halaman tercinta nun jauh di Terengganu Darul Iman, aku akan mencari dengan sedaya upaya kudrat yang ada akan makanan-makan tradisi negeri aku nih..




jiwa tidak akan tenteram selagi tidak dapat melahap makanan-makanan ini..hehehe..buruk perangai kan..



antaranya..jeng..jeng.. ( sila bayangkan bunyi spt sound effect dlm filem P.Ramlee tu ye )





Nasi lemak lauk ikan aya( ikan tongkol )







kalo kat Shah Alam especially kat Denai Alam ni mana nak carik nasi lemak lauk ikan aya beb...

kalo ada pon..rasanya memang tidak sama..itu aku sudah pasti..

dan yang ini pulak..

ikan celup tepung...

pergh.....memang kalu aku makan..sekor tak cukup mesti tambah...tengok bodyla kan..hahahahaha






menikmati ikan celup tepung & air jagung special di tepi pantai teluk lipat, dungun nan permai....( visual air jagung tdk sempat di snap..makcik lupa weh..dah abis baru tringat blom snap..harap maap)


Dan yang ni juga sempat aku makan ...




sate ikan..




dulu-dulu zaman aku sekolah rendah harga dia 10 sen secucuk..




sekarang ni dah jadi 20sen secucuk..




ada 2 jenis sos..satu sos manis dan satu lagi sos pedas




aku tibai semua..janji tekak aku rasa sedap weh..hahaha









sate ikan ni aku beli kat tepi pantai batu buruk, kuala terengganu....



abang sate ni tak mo wajahnya yg hensem di rakam..tapi merelakan dengan pasrahnya motornya di rakam oleh camera henpon aku nih..



okeh..takpe..



yg pasti walopon tangannya lenguh mengipas &



mukanya telah bertukar warna pink dia tetap



tersenyum lebar hari itu sebab aku telah memborong



sebyk RM50 hengget sate ikan itew..



( bukan utk aku seorang okeh..ramai escort so harus la kena beli extra kan..)



So..yang tersenarai diatas hanyalah sebilangan kecil sahaja senarai makanan yang aku akan buru setiap kali balik kampung.



ada banyok lagi tu..hehehehe



nantilah..free-free aku update lagi ye..

okeh..makcik cau dulu..

nak layan 'Surirumah Terdesak' pulak...


adios, amigos, roger & out!!







tengok tuu...Puteh skali lagi dgn jayanya menunjukkan muka boringnya sambil menongkat dagu time aku tgh mengupdate status aku neh....

Monday, May 23, 2011

Bosan..

Argghhh....



lamanya tak update blog ni weh...



bukan apa..



makcik bizi sangat skang ni



di tambah ngan rasa boring dan jemu yang melanda hidup ini..chewahh..



kepala pon berserabut..



mana nak pikir pasal keje kat opis lagi



mana nak pikir pasai exam..assignment yang tak habis-habis..



masa yang terluang makcik lebih suka g berpoya-poya



hiburkan hati..terapi minda segala..



so...nanti-nantilah..



free-free akan makcik updatekan blog yang kelabu asap ni dgn cerita-cerita yang tak berapa menarik..kwang..kwang..



tungguuuu....



( masalahnya.. ada ke org tertunggu apa yang aku update kat blog neh..cehh..perasang )



okeh..cau cin cau..



adios, amigos, roger & out!!





tengok..Puteh pon tau boring...asik menguap je dari tadi...