Sunday, January 30, 2011

isk..jakunnya saya!

3D movie...

hurmm..aku memang x penah miss tgk movie terbaru di pawagam..

tapi ntah kenape x pernah terlintas di hati aku ni nak tgk jenis yang ber 3D...

memang langsung tak terpikirlah pendek katanya..

alkisahnya..

ari sabtu bebaru ni..aku ngan mr suami g lah tgk wayang kat tempat biasa kami berdoktong

cerita 'the green hornet'...

tapi yg ada tayangan pada hari itu hanyalah yg berjenis 3D sahaja...yang biasa punya belum keluar..

hmm..memandangkan semua cerita lain kami dah tonton kecuali criter ni ..so..mr suami kata why not kita cuba..

uih..dahlah tiket dia berega RM 18 hengget sorang..mak aih..tu belum yg gold class lagi tu..huhuhu..

tiba masa dan saatnya masuklah kami ke pawagam tersebut..sebelum tu kami dibekalkan ngan spek kaler hitam..ish..menatang apa laks nih..oooo....spek 3D tu..hehehe..timelah nilah kejakunan aku terserlah..hikhikhik..

aku penah dengarlah kengkawan yg dah tgk pakai spek 3D ni..ni time aku laks..

tapi sakit hidung aku nih..yelah..aku ni dahla pakai spek ditambah lagi ngan spek 3D nih..

pas tu..sakit kepala campur pening..huhuhu...

senak mata aku bile image kereta,pedang dan lain-lain yg sewaktu dgnnya melayang-layang dpn mata aku..hehehe

tapi aku akui ianya sesuatu yang baru & menarik utk aku explore...

memang teruja menonton movie dlm bentuk 3D nih..

cuma..mungkin selepas ni mungkin aku akan berpikir byk kali kalau nak tgk dalam bentuk 3D nih..

sakit kepala,sakit idung,sakit mata....

sakit jiwa pon ye bile amoi sebelah aku ni asik menjerit-jerit..terkejutlah kononnya bile image yang besar-besar duk melayang dpn mata dia.,,.ek..hampes tul..rupanya dia lagi jakun dari aku..hihihi..

habis je movie..

ingatkan aku sorang je yg sakit kepala

ropenya mr suami pon sama..

hahahahaha....

adios..amigos..roger & out!

2 comments:

  1. jakun2 pun boleh jugak tgok wayang 3d..hehe..mcm saya yg duk ganu ni mana la dapat rasa semua tu..mcm mana nok rasa,pggung wayang pun takdok..hahaha..kalu ada pun memang dok gi pun..jauh..huhu..

    ReplyDelete
  2. mimi,akak rasa kan kat dungun skang ni dah ada pawagam TGV.rasanya kat mesra mall kerteh.menurut info yg agak boleh dipercayai..tiket sold out sokmo..hehehehe..

    ReplyDelete