Sunday, January 30, 2011

isk..jakunnya saya!

3D movie...

hurmm..aku memang x penah miss tgk movie terbaru di pawagam..

tapi ntah kenape x pernah terlintas di hati aku ni nak tgk jenis yang ber 3D...

memang langsung tak terpikirlah pendek katanya..

alkisahnya..

ari sabtu bebaru ni..aku ngan mr suami g lah tgk wayang kat tempat biasa kami berdoktong

cerita 'the green hornet'...

tapi yg ada tayangan pada hari itu hanyalah yg berjenis 3D sahaja...yang biasa punya belum keluar..

hmm..memandangkan semua cerita lain kami dah tonton kecuali criter ni ..so..mr suami kata why not kita cuba..

uih..dahlah tiket dia berega RM 18 hengget sorang..mak aih..tu belum yg gold class lagi tu..huhuhu..

tiba masa dan saatnya masuklah kami ke pawagam tersebut..sebelum tu kami dibekalkan ngan spek kaler hitam..ish..menatang apa laks nih..oooo....spek 3D tu..hehehe..timelah nilah kejakunan aku terserlah..hikhikhik..

aku penah dengarlah kengkawan yg dah tgk pakai spek 3D ni..ni time aku laks..

tapi sakit hidung aku nih..yelah..aku ni dahla pakai spek ditambah lagi ngan spek 3D nih..

pas tu..sakit kepala campur pening..huhuhu...

senak mata aku bile image kereta,pedang dan lain-lain yg sewaktu dgnnya melayang-layang dpn mata aku..hehehe

tapi aku akui ianya sesuatu yang baru & menarik utk aku explore...

memang teruja menonton movie dlm bentuk 3D nih..

cuma..mungkin selepas ni mungkin aku akan berpikir byk kali kalau nak tgk dalam bentuk 3D nih..

sakit kepala,sakit idung,sakit mata....

sakit jiwa pon ye bile amoi sebelah aku ni asik menjerit-jerit..terkejutlah kononnya bile image yang besar-besar duk melayang dpn mata dia.,,.ek..hampes tul..rupanya dia lagi jakun dari aku..hihihi..

habis je movie..

ingatkan aku sorang je yg sakit kepala

ropenya mr suami pon sama..

hahahahaha....

adios..amigos..roger & out!

Tuesday, January 25, 2011

Cuti-Cuti Cinta Mr&MrsHasmadi..

hehehe..

isk..x sabor nih..

7 days to go...

5D 4N @medan...

tunggu kehadiran kami...

kehadiran yg bakal mengegar Tasik Danau Toba..ekeke..

jua bakal menghirup udara sejuk di pergunungan Berastagi...

dan mungkin jua bakal mendaki gunung berapi Sinabung..wah..biar betul..huhuhu

huah..huah..

lalalalalalala....

TQVM to mr suami karena pada kali ini sudi membawa saya ke Medan sebagai destinasi cuti-cuti cinta ..hehehe..lain kali insyaallah kalo ada rezeki lebih abang bawak saya g main salji plaks ye bang..hik..hik..

sayang kamoo....

toing..toing....

adios...muaahhh...

Wednesday, January 19, 2011

Ada Aku Kesah??

kisah berlaku di salah sebuah outlet secret recipe kegemaranku..



sebelah meja aku ada aweks yg tak berapa cun sedang menghirup kuah tomyam dengan rakusnya..hehehe



depan meja aku pulak ada mamat yang pernah jadi kareographer sehati berdansa..aku x ingat nama tapi muka dia memang aku cam..

dan dia pon sedang asik menikmati hidangan sambil membaca akhbar kosmo..



dan..untuk aku sendiri memang sedang rakus mencekik menu kegemaran aku..



tanpa sengaja aku tersendawa dengan agak kuat hinggakan aweks yg tak berapa cun sebelah meja ku itu menjeling tajam sambil mulutnya mencebik..huh..



hek elehhhhh..mangkuk tingkat betollah dia nih.....sendawa pon nak jeling-jeling sampai cenggitu??ada aku kesah??mamat kareographer tu pon wat derk je..



kang aku kentut kang baru tau muka ko...hahahahahaha..bukan tak biasa melepaskan 'bom' secara senyap-senyap di tempat awam..muahahahahaha..( ketawa keji seorang pekentut )

adios..muahh...

Thursday, January 6, 2011

Mr Blue..kau pergi jua..


entry pertama di tahun 2011...

mode: sedih..

huhuhu..

Mr Blue pergi jua akhirnya..

sudah agak lama dia sakit..

sudah agak lama jugak aku 'merawatnya'

namun apakan daya..

dia pergi jua akhirnya..

damailah kau disana wahai Mr Blue..