Tuesday, November 22, 2011

'Dunia Baru Kami'



Signboard baru je pasang semalam..barula nampak cam sebuah kedai kan.. :)


Inilah Dunia Baru Kami sekarang..



balik dari office jer berkejar kesini pulak



malam buta baru jumpa jalan balik rumah



nasib baik umah kat belakang kedai ni aje..hehehe



doakan kami success sokmo ye



Aminnnn....

Monday, November 21, 2011

'Sorok Bau Budu'

hik hik hik...


Inilah Pelengkap Hidupku..


ngeh..ngeh..


Thursday, November 3, 2011

Adieda Laundry ~ Opening Day 29/10/2011


Terima Kasih Dato Rahman :)


Penyeri di hari pembukaan..


Antara yang memeriahkan hari pertama pembukaan kedai kami


Dua orang pekerja harapan Adieda Laundry : Lan & Nuddin ~ dua-dua my nephew :)


Adieda Laundry Team


Senyum girang seorang customer pertama ..keh keh keh



my nephew & nieces yang hadir memberikan sokongan


belakang aku : my nephew & wife , sebelah aku ni my niece dari Kota Bharu



with my sister..hadir dari Kota Bharu memberikan sokongan. Thanks Sis!!


bersama Mr Suami..'tulang belakang' Adieda Laundy..hehehe..Mr Supply Duit..hihihi


pagi-pagi buta 1st day dah ada customer antar utk ironing..alhamdulillah



Doakan kami semoga success sokmo...:)


Tuesday, October 25, 2011

Semoga Success Sokmo..


Doakan Kami..
Semoga bisnes ini bakal maju dan diberkati Allah S.W.T
Aminnnnn.....

Monday, October 24, 2011

Sepi Seorang Aku

Whoaaa.....




Lamanya aku menyepikan diri dari menjenguk Blog aku yang tak seberapa ni ye ..




terlalu banyak cerita yang nak dikongsi




terlalu banyak persoalan yang ingin dibangkitkan




terlalu banyak peristiwa yang berlaku dalam hidup aku kebelakangan ini..




tetapi..




terlalu tidak ada kesempatan & masa yang sesuai untuk bercerita dan berkongsi rasa.




tengoklah..




mungkin akan tiba jua saat dan ketikanya




....................




adios, sayonara & roger & Out !





Gambar sekadar hiasan. tidak ada kena mengena dengan apa yang saya coretkan di atas..keh keh keh

Tuesday, May 24, 2011

'Pemburu Makanan"..isk

Setiap kali aku balik kampung halaman tercinta nun jauh di Terengganu Darul Iman, aku akan mencari dengan sedaya upaya kudrat yang ada akan makanan-makan tradisi negeri aku nih..




jiwa tidak akan tenteram selagi tidak dapat melahap makanan-makanan ini..hehehe..buruk perangai kan..



antaranya..jeng..jeng.. ( sila bayangkan bunyi spt sound effect dlm filem P.Ramlee tu ye )





Nasi lemak lauk ikan aya( ikan tongkol )







kalo kat Shah Alam especially kat Denai Alam ni mana nak carik nasi lemak lauk ikan aya beb...

kalo ada pon..rasanya memang tidak sama..itu aku sudah pasti..

dan yang ini pulak..

ikan celup tepung...

pergh.....memang kalu aku makan..sekor tak cukup mesti tambah...tengok bodyla kan..hahahahaha






menikmati ikan celup tepung & air jagung special di tepi pantai teluk lipat, dungun nan permai....( visual air jagung tdk sempat di snap..makcik lupa weh..dah abis baru tringat blom snap..harap maap)


Dan yang ni juga sempat aku makan ...




sate ikan..




dulu-dulu zaman aku sekolah rendah harga dia 10 sen secucuk..




sekarang ni dah jadi 20sen secucuk..




ada 2 jenis sos..satu sos manis dan satu lagi sos pedas




aku tibai semua..janji tekak aku rasa sedap weh..hahaha









sate ikan ni aku beli kat tepi pantai batu buruk, kuala terengganu....



abang sate ni tak mo wajahnya yg hensem di rakam..tapi merelakan dengan pasrahnya motornya di rakam oleh camera henpon aku nih..



okeh..takpe..



yg pasti walopon tangannya lenguh mengipas &



mukanya telah bertukar warna pink dia tetap



tersenyum lebar hari itu sebab aku telah memborong



sebyk RM50 hengget sate ikan itew..



( bukan utk aku seorang okeh..ramai escort so harus la kena beli extra kan..)



So..yang tersenarai diatas hanyalah sebilangan kecil sahaja senarai makanan yang aku akan buru setiap kali balik kampung.



ada banyok lagi tu..hehehehe



nantilah..free-free aku update lagi ye..

okeh..makcik cau dulu..

nak layan 'Surirumah Terdesak' pulak...


adios, amigos, roger & out!!







tengok tuu...Puteh skali lagi dgn jayanya menunjukkan muka boringnya sambil menongkat dagu time aku tgh mengupdate status aku neh....

Monday, May 23, 2011

Bosan..

Argghhh....



lamanya tak update blog ni weh...



bukan apa..



makcik bizi sangat skang ni



di tambah ngan rasa boring dan jemu yang melanda hidup ini..chewahh..



kepala pon berserabut..



mana nak pikir pasal keje kat opis lagi



mana nak pikir pasai exam..assignment yang tak habis-habis..



masa yang terluang makcik lebih suka g berpoya-poya



hiburkan hati..terapi minda segala..



so...nanti-nantilah..



free-free akan makcik updatekan blog yang kelabu asap ni dgn cerita-cerita yang tak berapa menarik..kwang..kwang..



tungguuuu....



( masalahnya.. ada ke org tertunggu apa yang aku update kat blog neh..cehh..perasang )



okeh..cau cin cau..



adios, amigos, roger & out!!





tengok..Puteh pon tau boring...asik menguap je dari tadi...

Monday, February 21, 2011

Anda Sudah Bayar Saman Anda??

huhuhu..

saman oh saman..

anda dah bayar saman anda kah?

kena bayar woo..seblom 1 mac 2011

kalo tak dia akan naik berganda-ganda...hehehe

lagi pening nak membayor..

so..

cepat belake wei

g bayor saman ye..

by d way..

tanyalah berapa saman yang saya ada..hehehe

ce criter..ce criter...

huhuhu

20 saman maa....

huk..huk..huk..

pening..pening..

wahai mr suami yang terchenta....

buah hati pengarang jantung dinda..

tolong settlekan bleh??

dinda janji..len kali dinda tak buat lagi..

sob..sob..sob..

Wednesday, February 16, 2011

Kenangan Manis Di Medan..

wah..lama betul saya menyepi dari berblogging..hehehe

bukan apa..sibuk giler lepas je balik dari bercuti hari tu..

padan muka saya..balik cuti je kerja dah menimbun nak 'dikerjakan'

so..tak payah cakap banyak-banyak..

kita layan je ler sebahagian drp gambo-gambo kami masa kat Kota Medan/Danau Toba/Berastagi itu hari..

nak upload semua berjanggut tunggu weh..so..inilah yg termampu saya abadikan kat sini..

JOM Layannn...