Tuesday, November 23, 2010

Hurmm..


skang ni masa untuk menyepikan diri seketika dari dunia blogging..

nak exam kan..pas tu nak wat assignment laks..

huhuhu..babai..abis semua yang menyesakkan jiwa tu baru boleh update status..ekekeke..

adios...muahh..

Wednesday, November 10, 2010

Mari Belajar Bahasa Ibundaku..

hehehehe..

malam ini sesi mari belajar bahasa ibundaku yg tercinta..

Bahasa Negeri Terengganu Darul Iman...

Nasib baik mr suami pon orang Terengganu

so..hari-hari aku boleh berbahasa terengganu..hehehehehe..

selamat belajar ye..

adios..

Sunday, November 7, 2010

camane tu..

hmm...

korang perasang tak apa-apa yang tak berapa nak kena dalam gambar kat bawah nih...

lokasi adalah disebuah kompleks membeli belah yang agak terkemuka di Bandar Utama...alah..tempat yg slalu aku g berdoktong tu..hehehe












aku besaukan sikit gambo ni ye...




so....
nampak tak??
camane nak baca tu??dan sudah tentula anak panah penunjuk arah tu pon wrong way jugaklah kan..huhuhu
ntah mat bangla manalah yg pihak management suh p tampal kat dinding basement ni kan..ish..ish..
nasib baik aku bukan mencari lokasi hotel itu..
aku hanya mencari lokasi dimana panggung wayang & tempat shopping je..hehehehehe
adios...

Thursday, November 4, 2010

Apa Kejadahnya..

Apa kejadahnya nama pokok ini..

adakah nama pokok ini sememangnya begitu ataupon nama pokok ini telah diubahsuai oleh 'perogol bersiri' alam cyber??

aku rasa cam tak logik je kalo nama pokok ni sememangnya begini..

ataupon sememangnya hanya aku yang tak pernah tahu bahawasanya memang ada nama pokok yang sedemikian rope..

uihh..memalukan kaum Hawa jerk..huhuhu..

sapelah yang bangang bin bahlol yang tergamak mengurniakan nama sebegitu kepada pokok yang tidak berdosa itew huhuhu..

dan..

kalo betullah nama pokok ini sudah diubahsuai oleh 'perogol bersiri' alam cyber ini...

aku harap engkorang insap-insaplah ye..

bawak-bawakla bertobat..

pintu taubat masih terbuka uols..

nak-nak di malam jumaat yg mulia ini..

banyakkan beramal ibadat..jgn asik nak '*penuhkan kambing' satu kapal jer..

* psst..tak paham sila angkat tangan ek..hehehe

dan..kalo tak mau insap jugak..

please go to hell!!!!

huk..huk..huk...

Wednesday, November 3, 2010

Antara sushi,takoyaki & PD..











hurmm..

aku skang ni mcm dah ketagih asik nak makan takoyaki je..

pantang nampak trus je nak ngapp..

dulu-dulu tergila-gilakan sushi..

sanggup pegi beli walo sejauh manapon kedainya.hehehe

skang ni hati dah terjatuh cinta ngan takoyaki laks..

nasib baiklah kat one utama yg slalu aku g berdoktong tu semua mende-mende ni ada..
so..apalagi..asik mencekik je ler..
tak sempat makan time tu aku bungkus je bwk balik..

kadang-kadang... dua-dua aku buat..

sudah mencekik nak membungkus pulak..

hik..hik..buruk nor perangai kan..kan..

uih..slurrpp..tak sabor nih
this weekend nak g makan takoyaki..pas tu nak makan sushi laks..hahahaha..
to mr suami..jangan marah ek..

sudi-sudikanlah ,menemani isteri tersayang mu ini this weekend ni ye..

kita tgk wayang, kita shopping, makan-makan..hehehe..
yg sebenornya..aku sangat suka hati sebab ujung minggu ni aku takde class..
so apalagi...

dgn ini aku isytiharkan..

'Hari Berdoktong Sedunia' ler..hahahahaha..3 hari tu boleh bergumbiraan & berpoya-poya..

adios...

**niat di hati ku & mr suami, nak g PD jerk..g cuci-cuci mata. blehla aku laki bini bersantai & bercanda-canda ditepian pantai..kui..kui..dah lama tak cuti-cuti msia neh..

Tuesday, November 2, 2010

aku dah jumpa..

aaahah.......



aku dah jumpa..aku dah jumpa



jumpa apa??



hehehe..



aku dah jumpa satu lagi jenis kopi kegemaran aku..



hahahahaha...



sedap kopi ni..kalo pepagi pekena 1 mug kat opis memang nikmat tak terperi...dijamin memang takkan mengantuk uols..



tapi..aku pelik la pulak selama ni aku duk g shopping kat giant ke tesco ke jusco ke tak penah lak aku terpandang kopi ni..baru keluor ropenya perisa nih..



ni pon aku terpandang kat kedai runcit kt umah aku yg slalu aku pau palstic bag tu hehehe..



nampak cam menarik je trus aku rembat..



nasib baik sedap...mr suami pon tak komplen bila aku bagi dia minum..Ok lah tu kan..sebab kalo x kena selera dia sah-sah dah kena reject macam kopi super power yg tak berapa nak power tu..hik..hik...

bukan aku nak kutukla kan..

kat pasaran skang ni berlambak kopi 3 in 1, 5 in 1 la..macam-macamla in itu in ini..tapi bukan semua tu menepati citarasa aku dan mr suami..hehehe..byk songehla pulak kan..kan..

tapi kan..yg sebetulnya..

buat penggemar kopi tegar spt aku nih..

apa-apa kopi pon sedap..termasuklah kopi yg diusahakan oleh dato' razali aman dari kg tanah lot, dungun nun..hehehe


so...selamat minum kopi ye.....