Thursday, August 12, 2010

Ramadhan Datang lagi..

Salam Ramadhan buat semua...

dah 2 hari dah bangun 4.30 pagi prepare sahur utk mr suami & aku skali..hehehe..

lauk simple-simple jer..kalo semalam aku masak ayam goreng & sambal telur. pagi tadi lak aku masak sardin & telur dadar...

pepagi buta ni tekak pon tak lalu nak menelan..mr suami pon makan sikit jer..

tringat time bujang dulu..tak mo nya aku nak bangun sahur nih..lagi sedap tido..kalo nak makan..sebelom tido tu aku dah mencekik dulu..boleh cenggitu? ish..ish..buruk nor perangai zaman dulu kan..kan..

sekarang dah jadi bini orang kenalah merajinkan diri aku yg tak rajin nih bangun masak utk mr suami...huhuhu..

untuk berbuka plaks aku lebih selesa beli je kat bazar ramadhan..hehehe

mana sempat nak masak kan..

so senangnya balik keje trus g beli je ler...

Berdasarkan pengalaman berpose di tahun-tahun sudah..tahap kemalasan aku nak masak waktu berbuka memang melampau hingga weekend pon aku berkunjung ke bazar ramadhan gaks..hehehe..

alah..makan berdua je..nak masak bagai kalo x abih membazir je kan..

kalo ada guests kat umah tu bolehlah aku ketung ketang kat dapor...

hmm..petang kang nak beli apa ek...semalam mr suami dah belikan nasi beriani...

ari ni nak try nasi kukuslah plak & tak lupe nak carik air kegemaran aku dibulan puasa nih..air tebu & air kelapa utk mr suami..

So...selamat berpuasa & selamat berbuka...



No comments:

Post a Comment