Monday, August 30, 2010

Kalut..

aduh...agak lamanya ye menyepi..

hehe..perasaang sunnguh..

sebenornya takde idea walopon byk criter yg boleh aku kongsikan kat sini..

sepanjang bulan ramadhan yg mulia ini...rutin hidup aku agak kekalutan sedikit..

mana nak study utk exam lagi, mana nak wat assignment lagi..

mana nak settle keje yg berlambak kat opis tu lagi..

mana nak mengadap bos-bosku yg terchenta di opis tu lagi..huhuhu..

tambah-tambah lak di bulan puasa begini ..isk..rasa cam tak cukup napas je nak wat itu-ini..

memang tak cukup masa...

every weekend ada exam..

pasai apalah depa ni wat exam time-time bulan pose ni ye..memang potong mood betol lah..

pas tu skang ni nak sudahkan assignment lak..ada dua lak tu..isk..haru betul..

dan yg sadisnya..sampai ke hari ini aku tak berkesempatan nak g shopping utk hari raya.

kesian mr suami..hehehe..tak beli agi baju raya dia..

hmm..baju raya aku??

utk raya tahun ni memang aku tak sempat nak wat baju raya..

so..pakai ajelah baju raya tahun lepas dan baju-baju lain yg berlambak dalam lemari aku tu..huhuhu...

opss..mr suami dah sound tu..

jangan lelama duk berblogging..huhuhu..siapkan dulu tugasan tu ye...

huk..huk..huk...

adios,amigos, roger & out!!

*..nak masak apalah utk sahur nanti ye......

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan Datang lagi..

Salam Ramadhan buat semua...

dah 2 hari dah bangun 4.30 pagi prepare sahur utk mr suami & aku skali..hehehe..

lauk simple-simple jer..kalo semalam aku masak ayam goreng & sambal telur. pagi tadi lak aku masak sardin & telur dadar...

pepagi buta ni tekak pon tak lalu nak menelan..mr suami pon makan sikit jer..

tringat time bujang dulu..tak mo nya aku nak bangun sahur nih..lagi sedap tido..kalo nak makan..sebelom tido tu aku dah mencekik dulu..boleh cenggitu? ish..ish..buruk nor perangai zaman dulu kan..kan..

sekarang dah jadi bini orang kenalah merajinkan diri aku yg tak rajin nih bangun masak utk mr suami...huhuhu..

untuk berbuka plaks aku lebih selesa beli je kat bazar ramadhan..hehehe

mana sempat nak masak kan..

so senangnya balik keje trus g beli je ler...

Berdasarkan pengalaman berpose di tahun-tahun sudah..tahap kemalasan aku nak masak waktu berbuka memang melampau hingga weekend pon aku berkunjung ke bazar ramadhan gaks..hehehe..

alah..makan berdua je..nak masak bagai kalo x abih membazir je kan..

kalo ada guests kat umah tu bolehlah aku ketung ketang kat dapor...

hmm..petang kang nak beli apa ek...semalam mr suami dah belikan nasi beriani...

ari ni nak try nasi kukuslah plak & tak lupe nak carik air kegemaran aku dibulan puasa nih..air tebu & air kelapa utk mr suami..

So...selamat berpuasa & selamat berbuka...



Tuesday, August 3, 2010

Banci Oh Banci

petang semalam ..aku balik keje agak awal

dalam pukul 7.00 ptg dah sampai umah.

sebelum tu aku g kedai runcit dulu beli lauk nak masak mlm tu..

sampai je umah aku terus je menyinsing lengan terus je masak..

senang sikit..malam ni boleh makan awal sikit kan..

senyumlah nih mr suami..hehehe..

tgh duk syok-syok masak..tetiba terdengar org bagi salam..

aku pegi ke ruang depan ..

ada 2 orang aweks yg pakai tag Pegawai Banci duk tercegat dpn pintu umah aku..

" Bik ..tuan rumah ada????

haah???

haish...ada ka patut??

kecik besau je aku nampak budak berdua ketul tuh...

agaknya diaorang perasaan muka aku yang bengkerk trus depa tu tukar ayat..

"ooo..akak tuan umah ye..

" iye..kenapa nih...nak wat bancian ker..

" ye la kak..dah byk kali kitaorang dtg tapi akak takde kat umah..bla..bla..bla..bla........

dah abis soal siasat sebelum blah sempat lagi diaorang 'mengerjakan' c Puteh..

tapi yang aku sedeh ni..sampai ati depa tu sume ingat aku bibik kan??

huhuhu....sedeh sungguh.....