Friday, July 9, 2010

Lagi Cerita Pasal Plastic Bag..

hari ni hari jumaat....penghulu segala hari..

esok ari sabtu...aku dan rancang ngan mr suami nak g tgk wayang...

aku dah rindu nak pekena popcorn caramel TGV tu..hmm..nyum..nyum..

pas tu nak pekena cafe latte kat secret recipe...port kegemaran aku le ni selain dari old town white coffee...

pas tu nak beli barang keperluan diri aku & mr suami yg dah abis....

esok juga 'recycle day'....no plastic bag please!!

ohw...bohsannya asik nak kena beli plastic bag tuh.( org terengganu panggil supik/rajut/plastik gelenyar)...

walopon hanya 20 sen tapi hati aku 'sakit'......hahahaha...

teruk kan??bukannya nak sedar diri atas kepentingan hari kitar semula...hehehe...

aku ni laks jenis yg memang senantiasa terlupe utk standby bag setiap kali nak shopping. dahla sekarang ni hari sabtu jer aku free utk bershopping....ari ahad dah tak boleh ....ada class pagi membawak ke petang..huhuhu...

tapi kan..

utk shopping esok aku dah tak risau dah...

sebab aku dah standby awal-awal lagi plastic bag dlm hand bag aku nih...

aku rembat je dari kedai runcit mamat acheh kat umah aku nih..hahahahaha....

dia pon cam pelik jerk tgk aku amik plastic bag yg tergantung kat cashier tu dlm jumlah yg agak banyak...

tapi..memandangkan time tu aku dah shopping ayam,ikan,sayur segala kat kedai diaorang nih..so mereka hanya membiarkan sahajala perilaku tak berapa nak elok aku itew...hahaha...free tuh...kalo esok kena beli 20 sen satu dah bape hengget tuh....

sekian, terima kasih...

selamat 'membeli dan blah' utk aku esok...

No comments:

Post a Comment