Saturday, July 31, 2010

Sediakan Selipar Sebelum.......

Patah Dua akhirnya terompah kegemaranku.............



Lokasi Tragedi : One Utama Shopping Centre

Waktu : 5 pm

Mangsa : aku ler....huhuhu.....

Hari Kejadian : Kisah terjadi di petang sabtu yang tak berapa nak indah.....

haish...tak pasal-pasal kena pakai selipar mr suami masa nak g carik selipar ganti..huhuhu..

punyalah besar selipar dia ngan kaki aku nih..

tapi nak wat camane kan??walopon aku tak selesa tapi takkanlah nak berkaki ayam kot..huhu..

nasib baik dah selesai tengok wayang....kalo tidak mesti terbantut napsu nak nengok wayang kan..kan..

sementara mr suami lepak kat kerusi baca newspaper ..dah aku rembat selipar dia kan..terpaksalah aku sensorang pusing-pusing cari selipar aku pas tu jumpalah satu kedai jual selipar jepun..

mak aih..selipar bodo cenggitu pon harga sampai RM 19.95 ???

aku takde pilihan..rembat je ler...kalo tempat parking dekat aku rela je berkaki ayam tapi nun jauh disebelah one world hotel sana mr suami parking keta......huhuhuhu...

ini bukan kali pertama sandal aku wat hal...ni dah kedua kali...cuma time tu 'putus terpaksa' bukan patah dua cam ari ni...

time tu pon aku terpaksa pejam mata beli selipar yg tebal ala-ala wedges tu...RM 29.90 ko......melampau kan....kalo tak terdesak tak mau aku beli..bukan taste aku pon...

nampaknya gayanya..len kali kalo nak 'berdoktong' aku kena standby selipar jepun je dlm handbag aku nih..huhuhuhu.........

Friday, July 30, 2010

Jiwa Kacau...

Boringnya idup dalam keboringan nih...

uh..uh..uh..

camane tuh??

semenjak dua menjak ni jiwa aku kacau jer...

tak tahulah kenape......

cam ada yg tak kena je...

ntahlah....malas nak pikir...

apa yg pasti...hehehe...

esok ari sabtu..hari terapi minda & jiwa bagi aku ni..huah..huah..

aku dah plan ngan mr suami nak g tengok criter 'inception'..

tak berkesempatan lagi nak tgk ni..

bile nak tgk panggung asik penuh je pas tu kenalah aku asik tgk criter lain je...

so selamat bergumbira buat aku esok...

adios, amigos, roger & out!!

Friday, July 23, 2010

ish..ish..kaki katak??..



assalamualaikum....

malam tadi aku dengor berita dlm buletin utama.



ada criter pasal customer ni wat aduan terjumpa kaki katak dlm mee yg dia order..



erk...gulp....



kaki katak??ish...kembang tul tekak aku nih..



dan...the best part ialah..



restoran tempat kaki katak tu ditemui ialah rangkaian kopitiam kegemaran aku...

bezanya tempat tragedi kaki katak tu ditemui di outlet Klang..



dan port kegemaran aku kat One Utama ataupon Subang Perdana...

alahai...mr suami dah keluarkan 'fatwa' yg dia tak mo masuk situ lagi..



dia juga dah warning kat aku....



huhuhu...babai...my special peberet..

'ipoh chicken hor fun'..

aku memang addicted dgn mende nih..tak tahulah kenape ye..sekali seminggu mesti pekena..kalo hari-hari pon takpe...

huhuhuhu...tak mo tulis banyak-banyak..



hati tengah sedeh ni..................



ini adalah menu kegemaran aku...tersangat-sangatlah menggemarinya..memang takkan order menu yg lain setiap kali lepak kat sini..........


Friday, July 9, 2010

Lagi Cerita Pasal Plastic Bag..

hari ni hari jumaat....penghulu segala hari..

esok ari sabtu...aku dan rancang ngan mr suami nak g tgk wayang...

aku dah rindu nak pekena popcorn caramel TGV tu..hmm..nyum..nyum..

pas tu nak pekena cafe latte kat secret recipe...port kegemaran aku le ni selain dari old town white coffee...

pas tu nak beli barang keperluan diri aku & mr suami yg dah abis....

esok juga 'recycle day'....no plastic bag please!!

ohw...bohsannya asik nak kena beli plastic bag tuh.( org terengganu panggil supik/rajut/plastik gelenyar)...

walopon hanya 20 sen tapi hati aku 'sakit'......hahahaha...

teruk kan??bukannya nak sedar diri atas kepentingan hari kitar semula...hehehe...

aku ni laks jenis yg memang senantiasa terlupe utk standby bag setiap kali nak shopping. dahla sekarang ni hari sabtu jer aku free utk bershopping....ari ahad dah tak boleh ....ada class pagi membawak ke petang..huhuhu...

tapi kan..

utk shopping esok aku dah tak risau dah...

sebab aku dah standby awal-awal lagi plastic bag dlm hand bag aku nih...

aku rembat je dari kedai runcit mamat acheh kat umah aku nih..hahahahaha....

dia pon cam pelik jerk tgk aku amik plastic bag yg tergantung kat cashier tu dlm jumlah yg agak banyak...

tapi..memandangkan time tu aku dah shopping ayam,ikan,sayur segala kat kedai diaorang nih..so mereka hanya membiarkan sahajala perilaku tak berapa nak elok aku itew...hahaha...free tuh...kalo esok kena beli 20 sen satu dah bape hengget tuh....

sekian, terima kasih...

selamat 'membeli dan blah' utk aku esok...

Sunday, July 4, 2010

plastic bag......

kenapa jual plastic bag pada hari 'recycle day'.......
uh..uh..uh..uh..