Thursday, May 27, 2010

Aku, Kuda Hitam & Macha Itu.........


kisah terjadi di suatu tengahari yg tak berapa nak indah ditambah ngan panas terik.....

hari ni aku pergi ke Taman Tun Dr Ismail. Ada urusan syarikat/Boss yang aku kena selesaikan hari ini jugak.esok kan nak cuti wesak....huhuhu..tak best pon cuti lelama coz gaji tak ON lagi..huk..huk..huk..sampai ati mu Boss..tak sign lagi gaji kami itew.....

Nasib baik hari ini senang dapat parking. Sedang elok aku kluar dari 'Kuda Hitam'ku ini ada seorang macha rambut kerinting tegur aku...

" aka...mau cuci kereta ka?"

macha tu tersengih...sambil tangan dia duk sibuk mencuci kereta sebelah 'Kuda Hitam' aku nih...

kesian plak aku tgk tambi ni..berpeluh-peluh..panas..penat...tengik..masham..hitam legam..hehehehe...tak baik tau...

kereta aku pon rasanya dah 2 minggu tak dimandikan.

" Brp ringgit?"

" RM 5 saja aka...luar saja kasi cuci..kalo dalam pon bleh kasi tambah lagi 2 ringgit"

"hmm..takpelah..luar saja"

" lepas ini kereta saya kasi cuci aka punya kereta wokey.."

aku pon trus menghulurkan RM5. aku tak bleh tunggu dia. aku nak kena cepat settlekan urusan aku nih...

macha rambut kerinting tu macam terkejut gakla coz aku dah bayar dulu. tapi tangannya laju je ngambil duit tu...

atas dasar percaya je lah kan??aku pon blah ke destinasi urusan aku meninggalkan macha rambut kerinting itu menjalankan tugas yg telah diamanahkan kepadanya.

kurang sejam dah selesai semua urusan aku.

kena rush balik opis plak. banyak agi keje yg menunggu ku..huhuhu..

masuk dlm kete...aik..rasa cam tak ada apa-apa perubahan pon kat luar kete tadi...

aii...tambi ni basuh ke tak kete aku ni?

hmmm...keluar tgk...

SAH...memang tambi tu TAK BASUH KETE aku....

huhuhuhu...."Tipah Tertipu.....

bodos..bangang...busuk punya keling.....

nanti dia...kalo aku dtg sini lagi kalo terjumpa aku bantai cukup-cukup....

aku blah dari situ. lagi lama lagi sakit hati & jiwa aku nih....

tiba-tiba aku nampak dari cermin keta aku cam ada org lambai-lambai aku.

La....macha rambut kerinting tu dgn baldi & basikal dia tu duk lambai-lambai aku....

aku berentikan keta..tapi takleh lelama coz ada keta lain kat belakang.

"ayyooo..aka..jgn marah...tadi saya pigi ambik air itu blakang sana...."

" nape kamu lambat cuci??" sore aku ala-ala x puas ati...

" saya sakit perut la aka...blakang sana kasi buang....sorrylah aka.." dgn kembang kempis idung dia sambil tangan duk menggosok perutnya...

eiii...tak kose aku nak membayangkan situasi yang ala-ala meruntun perasaannya itew..huhuhu..

" takpelah tambi...lain kali je kamu cuci. saya dah nak balik..."

" tapi aka sudah bayar.."

" takpe..nanti next week saya dtg kamu cuci.."

"ooo..itu macam ka..aka jgn marah aa...tima kasih aaa..minggu dpn kalu saya kasi bersih akak punya keta"

hmm...Kuda Hitam aku ni pon meninggalkan macha rambut kerinting itu.

nak wat camane...aku dah tak bleh tunggu dia.

takpe..tambi..next week aku dtg lagi...jangan ko plaks yg ilang...kesian "Kuda Hitam' ku ini...dah lama tak dimandikan....hehehehe...dasar pemalas.....sape?? aku lah tuuu..hik..hik..hik..

Kepada macha rambut kerinting itu...

maapkan aku coz buruk sangka kat engko tadi dan jua, kalolah aku tak jumpe engko lagi selepas ni ..aku dah HALAL KAN pon RM5 yang aku dah bayor itu....

takyahlah nak berkire sangat kan..hehehehe


so..cau dulu ar...

adios, amigos, roger & out!!

* masih dalam keraguan...mlm ni nak balik kg ke idak..nak balik kg ke idak...ish..ish...MR Suami..what say u??........huhuhu..mesti dia jwb: u know my decision already maa...." apakah maknanya itew??huk..huk..kalo hangpa sume nak tau....itulah jawapan yg tulus ikhlas drp seorang pemuda yg " Homesick"........hahaha....jangan marah ek bang.....huhuhu..














2 comments:

  1. kuda hitam? = ferrari hitam kah?...bestnyer...

    ReplyDelete
  2. kalolah betul ferrari hitam..ohw.. alangkah indahnya dunia ini..huhuhu...

    ReplyDelete