Friday, April 2, 2010

B.O.D.O.......

Alkisahnya..pagi tadi dahla aku dah teramat lambatnya g keje.jam dah pkl 8.45 pagi aku tercongok kat umah lagi…apalagi dgn kalut dan kelam kabut aku idupkanlah enjin keta aku nih..sekali sebaik je aku nak masuk keta terhidu seharum semerbak bau busuk dlm keta aku..pulakkk..bau apa plak ni..bukak bonet skali nampak ada air bertakung.oooo baru aku tringat ptg semalam aku beli udang kat pasaraya Hero..ni mesti air yg kuar dari plastic udang tu la nih…

Huhuhu..dah ada kerja plak nak wat pepagi nih. Dahla aku lambat tahap gaban dah nih..apalagi mulalah kerja-kerja cleaning. Lap-lap lebih kurang pas tu aku campak jer span& kain lap tu kat paip kat car porch aku ( malas betul aku kan??) masuk dlm keta trus aku blah..kata dah lambat nak p kerja kan…


Aku pon mendrivekan diri aku ni selaju yg mungkin..laju??hik..hik..lawaklah tu..kalau laju kih..kih..

Masa drive tu aku dah rasa lain macam dah..bunyi bising semacam ..bau hangit asap pon ada..pas tu bile aku tekan brek keta pintu keta tak auto locked. Aku dah rasa semacam tapi wat selamba jelah kan. Pasang radio lak time tu kuar lagu agnes monica yg aku suke sesangat tuh..apalagi sambil menyanyi-nyanyi..kuatkan lagi volume radio tuh…masa lalu kat pak guard, pak guard tu lambai-lambai aku..aku pon cambiasa lah angkat tgn jugak.tapi aku rasa cam pak guard tu nak bgtau aku sesuatu sebab lambaiannya tu lain macam dari biasa…hehehe..

Pas tu lalu depan indon-indon yg wat construction kat tepi jalan tu plak. They all pon pandang aku semacam sambil tunjuk-tunjuk kat keta aku. aku dah rasa pelik dah ni. Apa hal plak nih..

Sekali dengau ada org hon. Aku wat derk jerk dgn andaian byk lagi keta lain kat jalan tu…so hon tu bukan utk aku le tu. Sampai jerk kat traffic light nak kuar dari Denai Alam adalah satu keta Toyota camry tu berenti btol-btol sebelah aku. Mr Toyota Camry tu pon bukak tingkap dia pas tu jerit kat aku..

“kakkkk…pintu bonet keta tak tutuplah..tu ha dah nak jatuh dah ‘anak-anak beruang’ tuh..….”

“Hahhhh???????

Terkedu aku??lampu dah ijau. Aku trus pasang lampu hazard pas tu turun p tutup. Adalah 2-3 orang mamat motor duk gelakkan aku..cehhhhh….

Bangang tul aku nih..rasa malu sendiri plak. Cuba kau bayangkan kalu aku dah masuk highway trus sampai opis aku dlm keadaan bonet terbukak cenggitu. Nasib baik barang-barang & anak-anak beruang bodoh atas dashboard belakang tu tak terbang. Pintu bonet MYvi paham-paham jelah….open macam tu jerk. Bukan macam bonet keta lain..

Anyway..trima kasih bebanyaklah kat Mr. Toyota Camry tuh…

Dalam keta aku duk senyum sensorang jerk…apalah bangang tul hari ni…ni kalo story kat Mr Suami nanti mesti dia bantai gelakkan aku ni..huhuhu..

Moral of the story…jangan pegi kerja lambat k…yg susah diri sendiri jugak….

Sekian, terima kasih…

c jibam sedang duk usha line & menge-test keta 'mama'nya....

'anak-anak beruang bodoh' yg tak pernah & takkan mengerti apa-apa.....


ni la...'kuda' aku( ihsan dari opis aku..hehe TQVM Boss!!!) wat pegi keja..huhuhu...dgn bonet yg terbukak cengginilah aku pegi keje pagi tadi..huhuhu..bodo...


No comments:

Post a Comment