Saturday, April 17, 2010

Aku Keseorangan Lagi....




huhuhu...makcik tinggal sensorang lagi hari ni...




patutnya hari ni aku & mr suami keluor berfoye-foye dan bersosial a.k.a 'dok'tong'.....




tapi yg sedihnya pepagi lagi boss dia dah call suh g jumpe developer.ada launching umah katanya....




huhuhu..so sebagai 'pekerja setia' terpaksalah mr suami pegi gak walopon dah berjanji ngan bini kesayangan dia nih..muehehehehe....




mr suami janji esok dia bwk aku g jenjalan cari pasal...




hmm.....ye la...dan muncung aku pon seperti dah boleh diikat...huah..huah..




masa mr suami tgh bersiap nak kuar aku pon mintak ijin gak nak kuar g giant....




dah lama tak g c tu. lagipon byk barang2 yg dah abis...........hek eleh..alasan lah tu..kata mr suami..hehehe...




lepas bersiap ala kadar aku pon naikla 'kuda hitam ' aku tu.....memecut laju ke destinasi impian membawa hati yg lara ini......




aku shopping ala kadar jerk.amik brg yg perlu jer...ye ke...ish..ish..nak penuh gak troli tu ye...tu ala kadar kalo sepenuh kadar tak tau ler makcik..huhu




time nak bayar baru aku perasaang yg ropenya kat giant ni ari sabtu tak ada palstic bag....cam kat jusco gak..pulokk....hmm aku dah lama tak shopping ari sabtu kat giant. asik g jusco jer...




huk aloh sebut je jusxo..tringat lak aih kat 'caramel pop corn' kat TGV tu...slurrppp......




dah siap membayor segala.perut pon dah lapar.aku menonong jer masuk secret recipe....




teringin lak nak pekena hot cafe latte depa tu....sensorang pon sensorang lah weii...




sorri ek bang...ari ni ida lunch kat secret recipe ye...malam kang ida masak sardin utk abang k...




hik..hik..sila jgn kutuk aku k...sardin tu memang permintaan mr suami suh aku masak malam ni.




katanya dah lama tak makan sardin....so, masa kat giant tadi aku dah siap-siap rembat 2 tin sardin cap ayam...hehehe...




adios, amigos, selamat menjamu selera utk aku sendirikk.....





antara menu peberet aku kalo masuk secret recipe nih...






nota : 'dok'tong' - dlm bahasa terengganu membawa maksud keluar berjalan-jalan . dlm bahasa kasarnya : keluar jenjalan tak membawa pekdah...pulokkkk......


No comments:

Post a Comment