Wednesday, March 10, 2010

Siapa PuTeh,JiBam & MeeLo??



JiBam....suke nor dia melepak atas katil nih..


PuTeh..muka moody..baru lepas amik dari 'asrama'


MeeLo....c kecik yg suka gigit kaki aku...


salam...

puteh,jibam & meelo...siapakah mereka?hehehe..mereka adalah 'anak-anak belaan' aku yang amat aku sayangi..

puteh dah berumur 3 tahun.Jibam 2 tahun dan yg 'bongsu' hik..hik..c MeeLo baru je 3 bulan.semuanya aku ambik masa kecik..kire masa masih 'menyusu badanlah' kan..hehehe

kos membela mereka ni takdelah mahal pon cuma kalo sakit dan bile time nak boardingkan mereka tu yg mahal c kit tu...korang bayangkanlah..sekor RM10 sehari perday tak masuk lagi ubat kutu,ubat cacing,injection dan segala bagai yg berkaitan.mau botak kepala aku dibuatnya.tapi bukan selalulah kan..bile tiba time nak balik kg lelama c kit tu yg kena antor boarding tuu..dan c PuTeh lah yang paling moody & garang time nak antor boarding tuu..cam tau-tau jer org nak tinggalkan dia lelama..c JiBam lak cool jer..wat bodoh je dia tuu..dari kecik sampai skang ni cam takde perasaang..sebab tu aku namakan dia JiBam..hehehe..c MeeLo lak..baru je 1 bulan aku bela.import dari Dungun tuuu..paling best on d way dtg KL ari tu siap kencing lagi atas riba aku..cehhhh...Mr Suami gelak sakan kat aku..katanya..padan muke takde keje cari keje...dah elok-elok c MeeLo duk dlm sangkar dia aku p amik lak riba kan..amik ko..mandi sakan aku kat R&R temerloh hari tuu..apalah nasib...

tapi walo apapun ..mereka inilah pengubat hati pengarang jantung aku.aku tak kesah apa orang nak cakap.bukan aku mintak duit deorang pon dalam usaha aku 'membesarkan' mereka ni..kih..kih..

Lagi satu usah beranganlah nak decorate umah aku ngan segala bagai hiasan pasu & mende-mende comel.tak guno wehh dgn adanya 3 ekor nih..habis pecah sume dikerjakan.pasu yg Mr Suami beli kat Sarawak dah 2 biji pecah..ooppss..sorry bang..
perlu diingat jugak jgn sesekali letak kotak tisu tanpa pengawasan.nanti abis satu rumah ngan tisu-tisu ni..jenuh la pulak nak kutip & sapu.lagi satu..Mr Suami suka tau buang stokin dia sesuka hati pas tu adalah yg hilang sebelah lah..tetiba ada kat meja makanlah..ada kat daporlah.paling best kat sinki pon boleh ada maaa...sape lagi punya kerja tu kalo tak yg 3 ekor tuh..pas tu baru ni aku taruklah jeli-jeli bulat yg warna warni dlm pokok bunga aku..pon abih jadi kudapan c Jibam.suka nor dia ngan jeli-jeli tu..pandai lak tu dia korek ngan tangan dia tu.dahlah tu pas je dia makan jeli tu dia wat muke bodoh jerk..wakakaka..nasib baik x beracun kalo tak masuk ward lagila ko Jibam wei..

hmm itulah Puteh,JiBam & MeeLo...buleh demam aku kalo sehari x tgk 'mereka' ni....

muah..muah..'MAMA' sayang korang sume....

2 comments:

  1. haha... nape jibam n puteh mmody je..haha

    ReplyDelete
  2. veterinar tu kata kucing pon ada mood tertentu jugak tau..diaorang pon pandai stress.kena lak ngan kucing2 Mok Da yang pegi 'sekolah' nih..lagilah urban kan..hehehe..

    ReplyDelete