Saturday, March 27, 2010

Dinner @ rahimah's kitchen...

malam semalam aku g dinner kat restoran rahimah's kitchen kat bandar baru bkt puchong.dari ptg tadi mr suami dah call ajak makan kat c tu .aku ON jer..restoran ni katanya yg menyajikan masakan asli terengganu..so sebagai anak jati terengganu aku nak g trylah kehebatan rasanya..betul ke masakan asli terengganu??... tapi..kitaorang x penah g plak kat restoran tu...itu hari mase kuar dlm paper metro lupelak nak amik address..huhu..so balik keje tu duk godek-godeklah dlm google mencarik alamat & locationnya. nasib baik ada..hehehehe..kan senang sekarang ni semua info dihujung jari dan ketukan pada papan kekunci.

aku, Mr Suami dan 2 orang nak buah aku c yana & lan sampai kat restoran tu pkl 8.30 mlm. kami pon mulalah mengorder..tapi yg hanginnya banyak yg dah abis...hmm..abih tu camno?last-last aku order nasi dagang,mr suami nasi kukus & keropok goreng, yana pun order nasi kukus + aiskrim goreng dan c lan order nasi goreng kenyir.kenyir???hmm macam-macam nama...rasanya tak tahu lagi tu sedap ke tak..huhuhu..

so..bile apa yg diorder sampai kami pon apalagi mencekiklah.perut dah lapo kan? tapi kesian c lan..pinggan kami dah habis licin nasi goreng kenyirnya masih tak kunjung tiba..huhuhu..jauh tu kenyir..tu yg tak sampai-sampai lagi.....

bile sampai nasi goreng tu je aku tgk biasa-biasa je...nasi goreng kaler merah cili boh tu pas tu adalah 2 - 3 ketul daging rendang jadi peneman..hmm..lagu ni ropenya nasi goreng kenyir...

rasanya????hmm sebagai anak jati terengganu..masakan kat restoran ni biasa-biasa jer.takdelah pure resepi terengganu pon. nasi dagang yg aku makan ni pon takdelah sesedap nasi dagang lain yg penah aku makan..huhuhu..tapi habis licin gak sepinggan aku blasah..hahahaha..menu yg lain tu biasa-biasa jer.....dari 5 bintang aku bagi 2 bintang jer...

untuk dtg lagi kali ke 2..aku rasa payah sikitlah..hehehehe....belum ada yg mampu menambat hatiku...huhuhu

so..kenyang sudah..mata pon dah mengantuk..balik umah je ler..ujan plak tu kan..tido je ler..hehehehe....lagipon subuh-subuh esok ada tamu nak datang umah..huhuhu...

sekian, terima kasih...





nasi kukus...


keropok goreng & aiskrim goreng..




nasi dagang 'terengganu'..hmm..ye ke.huhuhu



ni lah anak-anak buah aku...Yana & abangnya Lan...


ni...aku dgn Mr Suami..hik..hik..Mr suami dah tak sabor nak memblasah nasi kukus itew..hahaha

4 comments:

  1. Lan n Yana wat mnde KL? Yana gane cite? mitok mane?

    ReplyDelete
  2. lan tukang teman yana mai KL.yana mai KL settle hal apply U ler...doh lening kan main online blake...mok da suh mai c nilah senang sikit. kat umah dia kat paka tu mu paham-paham je ler.lagipon saja nak celebrate dia c ni..hehehe...yana mitok civil engineering kat utm.

    ReplyDelete
  3. oh..boleh tu.. result pon sedak duduk doh tu.. kompem boleh insyaAllah.. doh lening die balik Paka dok ag?

    ReplyDelete
  4. yana & bulan balik paka doh ari isnin 29hb tu...mu doa-doakanlah jugok biar yana tu buleh masuk U....dapatlah jugok dia ubah nasib family dia tu..huhuhu...

    ReplyDelete