Saturday, March 27, 2010

Hospital Putrajaya....



Di hari sabtu yang panas terik ni aku sekeluarga telah berangkat ke hospital putrajaya kerana melawat cucu saudara aku yang sakit. ingat tak post aku yg lepas pasal baby amir yg aku 'kerjakan' tu. kesian lak c kenit tu..kena tahan ward pas tu kena wat operation. alahai..kecik-kecik dah kena hernia...



pukul 4 pagi tadi kakak aku sekeluarga ( nenek c amir ni ler ) sampai kat umah aku. apalagi riuh rendah lah umah aku di pagi yg hening tu..huhuhu..aku pon terpaksalah membangunkan diri aku pada jam seawal itu..huk..huk..huk..


diaorang transit kat teratak aku dulu sebelum g hospital.pagi tu dah sarapan dan segala bagai aktiviti yg berkaitan maka kami pon bertolaklah ke hospital..tak sampai setengah jam dah sampai pon....



sampai kat hospital..alahai kesiannya c kenit tu...asyik nak meragam jer..yelah baby kalau sakit apalagi menangis je lah kejenya kan..kesian ko ye amir ucuk cam...




tapi yg syoknya dia x meragam kalo aku dukung dia..hmm..seronok kot bile tok su dia ni dukung dia..hehehehe..

oklah semoga cepat sihat le cucu tok su ni ye...huhuhu..dah nenek ropenya aku..


layan je ler gambo-gambo ni ye..


sekian, terima kasih.






c kenit amir with tok su nya...





baru sedar dari tidor...tgh blurr...



Dinner @ rahimah's kitchen...

malam semalam aku g dinner kat restoran rahimah's kitchen kat bandar baru bkt puchong.dari ptg tadi mr suami dah call ajak makan kat c tu .aku ON jer..restoran ni katanya yg menyajikan masakan asli terengganu..so sebagai anak jati terengganu aku nak g trylah kehebatan rasanya..betul ke masakan asli terengganu??... tapi..kitaorang x penah g plak kat restoran tu...itu hari mase kuar dlm paper metro lupelak nak amik address..huhu..so balik keje tu duk godek-godeklah dlm google mencarik alamat & locationnya. nasib baik ada..hehehehe..kan senang sekarang ni semua info dihujung jari dan ketukan pada papan kekunci.

aku, Mr Suami dan 2 orang nak buah aku c yana & lan sampai kat restoran tu pkl 8.30 mlm. kami pon mulalah mengorder..tapi yg hanginnya banyak yg dah abis...hmm..abih tu camno?last-last aku order nasi dagang,mr suami nasi kukus & keropok goreng, yana pun order nasi kukus + aiskrim goreng dan c lan order nasi goreng kenyir.kenyir???hmm macam-macam nama...rasanya tak tahu lagi tu sedap ke tak..huhuhu..

so..bile apa yg diorder sampai kami pon apalagi mencekiklah.perut dah lapo kan? tapi kesian c lan..pinggan kami dah habis licin nasi goreng kenyirnya masih tak kunjung tiba..huhuhu..jauh tu kenyir..tu yg tak sampai-sampai lagi.....

bile sampai nasi goreng tu je aku tgk biasa-biasa je...nasi goreng kaler merah cili boh tu pas tu adalah 2 - 3 ketul daging rendang jadi peneman..hmm..lagu ni ropenya nasi goreng kenyir...

rasanya????hmm sebagai anak jati terengganu..masakan kat restoran ni biasa-biasa jer.takdelah pure resepi terengganu pon. nasi dagang yg aku makan ni pon takdelah sesedap nasi dagang lain yg penah aku makan..huhuhu..tapi habis licin gak sepinggan aku blasah..hahahaha..menu yg lain tu biasa-biasa jer.....dari 5 bintang aku bagi 2 bintang jer...

untuk dtg lagi kali ke 2..aku rasa payah sikitlah..hehehehe....belum ada yg mampu menambat hatiku...huhuhu

so..kenyang sudah..mata pon dah mengantuk..balik umah je ler..ujan plak tu kan..tido je ler..hehehehe....lagipon subuh-subuh esok ada tamu nak datang umah..huhuhu...

sekian, terima kasih...





nasi kukus...


keropok goreng & aiskrim goreng..




nasi dagang 'terengganu'..hmm..ye ke.huhuhu



ni lah anak-anak buah aku...Yana & abangnya Lan...


ni...aku dgn Mr Suami..hik..hik..Mr suami dah tak sabor nak memblasah nasi kukus itew..hahaha

Thursday, March 18, 2010

T.R.AU.M.A....

Trauma yang melanda...

menikam- nikam jiwa.......

MEMANG....

aku trauma & fobia dgn apa yg telah berlaku sekarang...

MEMANG...

aku stress & sakit jiwa dengan keadaan yg mengusutkan ini..

MEMANG...

dah 2 malam aku x bleh tido bile terkenangkan perkara ini.

MEMANG...

aku tension hinggakan aku tak boleh fokus dengan kerja aku...

MEMANG..

'orang' yang buat keje ni tak takut DOSA...

MEMANG...

kalo aku tau sapa yg punya kerja semua ni..MAMPUS dia aku kerjakan!!!

KEPADA 'ORANG' ITU......

berhati-hatilah kerana sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah jua....

DAN....tidak selalunya anda akan berada di atas sentiasa......

SEKIAN, TERIMA KASIH....


Sunday, March 14, 2010

Sehari @ One Utama...

ni peberet Mr Suami kalo makan kat Arena Food Court One Utama. x sempat nak snap dah ngapp dulu..hehehe...

Ni menu aku ari ni...meehun goreng,sushi ( peberet niii ) & teh tarik kaw.......
Hari ni aku& Mr Suami g menjenguk One Utama. Dia kena tunaikan janji bawak aku kluar g jenjalan sebab semalam dia dah tinggalkan aku sensorang kat umah.Aktiviti biasa…kami makan-makan, tawaf kedai-kedai yang ada pas tu tengok wayang. Tak banyak cerita menarik. Setelah beberapa kali membuat pilihan kami akhirnya memilih utk menonton cerita “ Under The Mountain’ ….

Takdelah best pon cerita dia…tapi layan jelah kan…dah bayor nengok ajelah…abih je tgk wayang kami bergerak g PKNS Shah Alam plak. Ada benda yg nak dibeli yang tak ada di One Utama…hehehe..apakah itu?? Biarlah ia menjadi rahasia kami berdua..huhuhu…

Balik tu singgah kat Pasar malam Taman Bukit Subang. So aku takyah masak mlm ni…lepas settle sume ..jeng..jeng…..
Sila jangan pikir benda tak senonoh OK…apa lagi kena gosok baju aku sendiri nak p kerjalah esok…mak aih..malasnya..aku kalo bab-bab gosok baju ni memang malas yg teramat-amatnya. Baju kurung lagi..kain lagi..tudung lagikk….Hai..anak-anak buah takdolah pulak yg dtg umah aku minggu ni.kalo x buleh aku membelasah mereka gosok baju aku..hahahahaha…jahat aku kan??kepada anak-anak buah yang berkenaan itu..sila amik perhatian kenyataan makcik kesayanganmu ini Ok.…kehadiran mu tunggu..muahahahaha…

Sekian sahaja catatan merapu dari aku.







Saturday, March 13, 2010

B.O.S.A.N....

Boring…. aku ditinggalkan keseorangan & kesepian dalam melayari hidup di petang sabtu ini..cehh..jiwang karat la plak..

Hmm..Mr Suami keluar.ada appointment katanya. Jangan ke lain ye Bang..huhuhu..C Ella plak dah balik kg malam tadi. Tinggallah aku ngan Puteh , JiBam & MeeLo…..hmm boring nyer.. sampaikan kucing-kucing ni pon boring nak layan aku.bile aku panggil memasing wat derk jerk...wat bodo..ni mesti berguru ngan jiBam lah ni..takpe siap ko semua nanti..

Buat masa sekarang ni..aku malas nak wat apa-apa kerja rumah pon..hehehe…kain baju dah 2 bakul tak berlipat.Baju sekolah C Ella pon belum bergosok lagi. Nasib baik cuti sekolah. ..Mr Suami dah bising..hehehe..sorry bang. Kang free-free ida settlekan. Don’t worry k…hehehe ..Nasib baik ( brp banyak nasib baik daa..) baju kerja Mr Suami aku dah antor laundry. Siap suh gosok lagi.hehe..

Yelah..kalu free..masalahnya semenjak dah jadi pemblogger nih tak penah abang tengok ada time free..makin teruk ngelat adala abang tgk….

Pulakkkk…Ish..ish..tak sangka plak aku yg Mr Suami pandai jugak membebel ye…selama ini aku yg pot pet pot pet dia wat selamba jerk…macam takde perasaang..

Aku wat derk je lah..dah salah aku kan?hik..hik..

Sepanjang hari ni aku cuma bermalas-malasan je sambil berblogging & berpesbuk...hehehe..memang dasar pemalas!!

Lebih kurang pukul 3 petang anak buah aku sekeluarga datang…dia bawak skali babynya yg tembam tuh.so dapatlah aku habiskan masa petang aku yg memboringkan ni dengan ‘mengerjakan’ baby tuu…..hehehehe...



Ni lah baby yg aku 'kerjakan' tu...alahai ciannya c amir....kena belasah kat Tok Su kan..hehehe..dah nenek ropenya aku..wawawaa.....

sekian, terima kasih.

Aku Rindu Pada Mereka....





Arwah ibu...



Hari Raya 1993...






Ayah & Bonda ku Yang Tercinta



Allahyarham Wok Bin Ahmad ( 1914-1999 )



Allahyarhamah Teh Binti Jusoh ( 1936-1997 )





Aku Masa Umur 1 Tahun..cute kan??hehehe




Sebahagian Dari Keluarga Besar Kami



Kenangan Terindah - 1991




Setiap kali aku mendengar lagu ( nyanyian Ramlah Ram )ini airmata ku pasti berjurai-jurai.hati aku akan jadi pilu..amat pilu.terbayang-bayang kenangan ketika ayah bonda ku masih ada.tapi kini semua itu tinggal kenangan.dan rumah pusaka yang ditinggalkan hanya menunggu masa untuk rebah menyembah bumi.....kalaulah aku dapat mengundurkan putaran masa ini.....


Al Fatihah untuk arwah ayah dan bonda ku yang mesra dengan panggilan 'Chek' dikalangan anak-anaknya...moga roh mereka berada bersama orang-orang soleh dan diredhai Allah S.W.T..amin...






Masih ada lagi rumah lama tinggalan ayahanda
Bila aku pulang
Masih lagi terbayang lakumu
Rasa wangi lagi haruman mu itu
Keringat ayah di kamar yang tinggal…
Ibu
Aku telah dimilikki
Jauh ku tinggalkan desa ini
Pusara mu ku siram ku rasakan aku di restui
Apa yang kau berikan aku kini rasa di sayangi
Pulang abang pulang saudaraku
Masih hijau di desa mu ini
Bayu masih seperti dahulu hujan rintik di hias pelangi..

Ku pohon ampunmu
Pinta ibu tidakku tunaikan
Ku tinggalkan jua
Desa ibu yang amat ku cinta
Harus ku ikuti
Tempat ku berpayung
Selepas kau pergi kami yang tertinggal
Saudara ku dengar nyanyianku
Kalau boleh
Pulanglah selalu….




dan di petang Sabtu yg hening ini airmata ku tumpah lagi....

Friday, March 12, 2010

Aku, Pekerjaanku & Realiti Hidup Ini...

Kat Sinilah tempat aku carik makan.....


Diam tak diam dah 13 tahun aku bekerja di firma ini.Firma yang satu masa dulu yang hanya mempunyai staff tidak sampai pon 10 orang tapi skang ni dah mencecah 30 orang. Firma yang satu masa dulu hanya menyewa tapi sekarang sudah ada bangunan milikan sendiri.hmm..memang satu perkembangan yang memberangsangkan.

Dan aku pon dari seorang yang hanya mampu menahan taxi ( bas takdo route lagi masa tu kat kawasan aku tinggal tu ..huhuhu) ataupon dihantar oleh Mr Suami ke pejabat telah mampu ‘mendrivekan’ diri sendiri menggunakan kereta yang diberikan oleh pihak syarikat semenjak 6 tahun yang lampau untuk kegunaan aku.

Alhamdulillah…syukur ke hadrat Ilahi.itu rezeki namanya dan itu juga petanda yang kehadiranku disini dihargai oleh Boss-Boss aku. Dan aku masih lagi setia di sini.Setia berkhidmat di sini. Menghambakan diri kepada rutin harian.Mengabdikan diri ( sila jangan anggap sebagai hamba abdi k..ni bukan zaman Kunta Kinte ) kepada 3 orang Boss yang berbeza karenah dan perangai.Yang berbeza kemahuan & kehendak.Yang sama sekali juga berbeza paras dan rupa.erkk?? Sesekali terlintas di fikiran..rasa cam nak ubah selera.ubah angin.ubah mood.tapi…sehingga ke saat aku tulis entry nih..aku tetap di sini.

Dan selagi khidmat aku masih diperlukan aku akan tetap di sini. ( jangan anggap aku tak wat backup k..hehe kalo aku nak blah dari sini bebila pon bleh..memang dah ada kojo yg menunggu..tapi kena bagi notis 2 bulan dulu maaa….)

Kerja..kerja..kerja…..
Kalo x keje camane nak shopping sakan..nak enjoy..nak g nonton wayang selalu..ye dok..kalo x keje camane nak bayar utang, nak bayar segala bagai bil tu ha…dan yang paling penting sejak dulu lagi aku memang suke pegang duit aku sendirik..titik peluh aku sendirikk..Tapi duit dari Mr Suami tetap jadi habuan aku jugak..hehehe..jgn marah ek Bang.. bak kata kita masa zaman bercinto dedulu..

“Bile kita kawin nanti..urusan ekonomi rumahtangga kena wat betul-betul.jgn boros k.kena wat budget every month. Kalo x wat gitu nanti kita over belanja lak...pas tu bla.bla..bla...”

Memang masa kitaorang mula-mula kawin dulu serba serbi kekurangan. Gaji kecik, umah pon kecik, serba serbi kecik lah. Cuma aku je yg makin lama makin besau..hehehe..Mr Suami pon dulu maintain jer skang ni..hmm.......no comment..hehehe..takpelah….tu tandanya aku masak SODAP tuuu… dan sekarang alhamdulillah kehidupan kami berjalan lancar.Rumah pon dah duduk umah sendirik.nak kata besau takdolah besau cuma teres 2 tingkat ada 4 bilik. kalo setakat adik beradik,sedara mara & kengkawan datang bertandang nak bermalam tu no hal lah...takdolah nak duduk berhimpit-himpit kan..mcm umah yg kami sewa dulu..kecik gilerr weeii..



“Hmm….ye lah bang..susah sama susah..senang sama senang TAPI kan Bang…duit Abang maknanya Duit Ida jugak..and then Duit Ida….Duit Idalah..tak mo bagi kat sesapa pon hahahahaha……..
( sila abaikan ayat-ayat terakhir itu kerana aku tak sekejam itu ok….)

Sekian, terima kasih….



Thursday, March 11, 2010

RM 5.50 Punya Cerita....

salam...malam ni aku dapat berblogging awal coz x payah masak maaa..ptg tadi aku dah siap-siap beli kuew tiaw kerang utk Mr Suami & 1+1 burger daging utk c ella. 1+1 ? kalo 1 je mana cukup dak ella ni kalo makan burger..ish..ish...

Malam ni jugak aku nak bercerita satu kisah benar yang berlaku pada diri aku sendiri di siang hari tadi..hehehe..

Alkisahnya….Di Suatu Hari Yang Tak Berapa Nak Indah…

Pagi ni aku g ofis cam biasa.brekpes kat Agora jap.murah rejeki aku pagi ni coz x-ofismate aku belanjo..hehe TQ Mr Mike..lain kali belanjolah lagi ye..hehehe.

Pagi ni aku kena keluar g bank.nak kena settlekan macam-macam. Tepat pukul 10.00 am sampailah aku kat Taman Tun Dr Ismail.setelah 4 kali pusing duk mencari parking barulah tersangkut 1..huh..kat sini memang berjanggutlah time nak cari parking…penat. Tapi satu je yg aku suka TTDI ni coz dia one stop centre.macam-macam adaaa…sume bank ada ko..tu yg aku suka walopon parking nya payah tapi once dah dapat sonang kojo den..

Nak dijadikan ceritanya..bile dah settle sume urusan kat SCBMB,PBB,BSN & MBB aku pon g lah ke CIMB destinasi terakhir…tapi Offine la pulak…huh..pulokkk..payohlah kalu lagu ni weh…

“Kak,lama lagi ke system offline”

“ntahlah..dari kul 9.30 tadi lagi nih..”
kelat je muka officer tuh..muncung pon bleh tahanlah.agaknya dah bohwsan menjawab soalan-soalan yang sama dari customer kot.lantak kolah..dah keje ko..buat jelah.kalo tak nak keje berlambak kat luor nun yg nak keje weii..

“hmm..saya dari jauh ni..Shah Alam..biasanya brp lama Offline ni..”
aku masih tak berpuas ati ngan jawapan minah tu tadi.

“:ntahlah..( brp kali ntah daaa )…itu ari sampai pukul 1 baru OK…”

Mak aih..pukul 1?? Sekarang baru pukul 11.30..malasnya aku nak nunggu ni wei…

Akhirnya aku amik keputusan..lepak jap la.minum dulu.tekak pon dah kering nih dari tadi duk tawaf bank-bank kat situ. Aku pon melepakkan diri aku kat Restoran Wak Chai.order teh ais ngan roti bakar.

Baru je sekerat aku makan roti tu tangan ni rasa gatai je nak selongkar hand bag aku. Amik purse.belek punya belek..Laaaaaaa.. 1 sen haram pon takde???aku dah panic nih..baru tringat tadi aku bayar aku punya bil astro RM100.ingat pas tu nak cucuk kat CIMB tapi bile Offline langsung terlupa lak.Purse yg lagi satu yg slalu aku isi duit syiling & duit kecik tertinggal kat ofis lak..aku dah gabra gile dah ni..huhuhu..

Call Mr Suami..blom sempat nak cakap..dia dah potong steam aku..

abang tgh meeting.kang abang call balik…”

Huhuhuhuu..

Tgh meeting lak pokcik nih..camno ni weh…..takkanlah aku nak suh officemate aku datang ke sini semata-mata nak antor duit RM5.50?kos tol & minyak pon lebih dari tu.

rasa cam nak g slow talk ngan cashier tu suh tunggu aku nak g cucuk duit jap.tapi aku takut tokey restoran tu tak pecaya kat aku.MALU aku... pas tu nanti mesti ada mata yg memandang plus kecoh lak kat sini.yelah..aku mana penah makan kat c tu.mesti dia kata aku ni penipu lak saja je nak makan free.tulun..tulun..

Otak aku ni ligat duk pikir sapelah kengkawan aku yg keje kat area TTDI nih.tetiba aku tringat kat Mr Chong. Dia ni one of supplier office aku…haa…ofis dia pon kat c ni gak.

Tutt..tutt..tutt.. hellow..Mr Chong ada?

Mr Chong?” takdelah..dia baru je kluar…sape ni?

Errkk.. oo mr chong da kuar ek..hmmmm…

lidah ku kelu tak terkata..

Sape ni? Haida ek…

alamak..dia cam sore aku daa..ish..ish

Haida ke ni?ha..ada apa Da?kak su ni..nak order barang ke?

Ha..kak su..nasib baik kak su cam sore saya…hehehe..

Memangla kak su cam sore ko Da..bukan setahun dua kita berurusan....ha..nape ni?

memang pon bukan setahun dua….dah 13 tahun aku duk deal ngan dia.

Kak su..ni saya nak mintak tolong c kit.saya ada kat kedai Wak Chai ni..pas tu..bla..bla..bla..bla..pinjam RM10 bleh?kang saya g cucuk kat CIMB nun…

Boleh..no problemooo…

Maka sekonyong-konyong datanglah penyelamat aku dari keadaan yang tanpa kerelaan aku nih.malunya aku kat akak tu.abih camno..dia jelah insan yang terdekat utk aku roger.

Lepas tu ..nah amik ko tokey kedai RM5.50.aku pon g cucuk duit (nasib baik ATM tu tak offline )pas tu trus g jumpa akak tu kat office dia and then bayar tunai kat dia.TQVM kak..jasamu mu ku kenang..

Settle sume aku pon nak blah dah weii.malas dah nak tunggu lagi.kerja aku berlambak lagi kat opis nun.

Baru je drive sekerat jalan tetiba Mr Suami Call.

Nape?Abang ada urgent meetinglah tadi.

Hmm..ye lah tu..takpelah dah settle pon..

Settle apa?

Karang criter..tgh drive nih….

Tinggallah Mr Suami terpinga-pinga ….

DAN…MYVI hitam aku ni meredah kesesakkan lalulintas yang semakin lama semakin sesak….

Sekian terima kasih…


Moral of the story merangkap moral utk diri aku sendirikk…sentiasalah check purse anda itu dan pastikan senantiasa penuh ngan duit..hehehe.jangan ko sesuka hati jerk masuk kedai pas tu time nak membayarnya..terkebil-kebil..duit takdo..hampeh..harapkan purse je jenama BONIA ( bukan UPTOWN punya tau hehe…) tapi isinya..*seke’peng pon takdok weii
( * bahasa org Terengganu yang membawa makna : sesen ).

Wednesday, March 10, 2010

Hari Rabu Yang Kelabu........

Masak sudah.makan sudah.kemas dapur pon beres dah...apa lagi ye..

aku naik atas masuk bilik.tinggalkan Mr Suami dengan TV & siaran Bolanya bersama

secawan teh panas.aku gerenti jap lagi tu TV yang akan tengok dia hehehe..

mulut ni bising menceceh kat c Ella suh study..esok nak exam.tapi study dengan buku

di tangan dan mata yg menatap TV.bila aku bising..dia kata study sambil tgk

TV.hmm pandailah ko ella.....

aku lak sibuk berblogging sambil mata tgk TV gak....sedeh lak aih ngan rancangan

Bersamamu TV3 ni...menyentap tangkai hati ini...

tetiba aku baru teringat..ceh..baju yg dibasuh tadi belum disidailah...ingatkan dah

boleh bersenang lenang ropenyer ada lagi yg belum dibereskan...

kwang..kwang..kwang..aku kena bereskan cepat sebab lagi cepat aku buat lagi cepatlah

aku dapat berblogging dan ber FB..hehehehe...

Siapa PuTeh,JiBam & MeeLo??



JiBam....suke nor dia melepak atas katil nih..


PuTeh..muka moody..baru lepas amik dari 'asrama'


MeeLo....c kecik yg suka gigit kaki aku...


salam...

puteh,jibam & meelo...siapakah mereka?hehehe..mereka adalah 'anak-anak belaan' aku yang amat aku sayangi..

puteh dah berumur 3 tahun.Jibam 2 tahun dan yg 'bongsu' hik..hik..c MeeLo baru je 3 bulan.semuanya aku ambik masa kecik..kire masa masih 'menyusu badanlah' kan..hehehe

kos membela mereka ni takdelah mahal pon cuma kalo sakit dan bile time nak boardingkan mereka tu yg mahal c kit tu...korang bayangkanlah..sekor RM10 sehari perday tak masuk lagi ubat kutu,ubat cacing,injection dan segala bagai yg berkaitan.mau botak kepala aku dibuatnya.tapi bukan selalulah kan..bile tiba time nak balik kg lelama c kit tu yg kena antor boarding tuu..dan c PuTeh lah yang paling moody & garang time nak antor boarding tuu..cam tau-tau jer org nak tinggalkan dia lelama..c JiBam lak cool jer..wat bodoh je dia tuu..dari kecik sampai skang ni cam takde perasaang..sebab tu aku namakan dia JiBam..hehehe..c MeeLo lak..baru je 1 bulan aku bela.import dari Dungun tuuu..paling best on d way dtg KL ari tu siap kencing lagi atas riba aku..cehhhh...Mr Suami gelak sakan kat aku..katanya..padan muke takde keje cari keje...dah elok-elok c MeeLo duk dlm sangkar dia aku p amik lak riba kan..amik ko..mandi sakan aku kat R&R temerloh hari tuu..apalah nasib...

tapi walo apapun ..mereka inilah pengubat hati pengarang jantung aku.aku tak kesah apa orang nak cakap.bukan aku mintak duit deorang pon dalam usaha aku 'membesarkan' mereka ni..kih..kih..

Lagi satu usah beranganlah nak decorate umah aku ngan segala bagai hiasan pasu & mende-mende comel.tak guno wehh dgn adanya 3 ekor nih..habis pecah sume dikerjakan.pasu yg Mr Suami beli kat Sarawak dah 2 biji pecah..ooppss..sorry bang..
perlu diingat jugak jgn sesekali letak kotak tisu tanpa pengawasan.nanti abis satu rumah ngan tisu-tisu ni..jenuh la pulak nak kutip & sapu.lagi satu..Mr Suami suka tau buang stokin dia sesuka hati pas tu adalah yg hilang sebelah lah..tetiba ada kat meja makanlah..ada kat daporlah.paling best kat sinki pon boleh ada maaa...sape lagi punya kerja tu kalo tak yg 3 ekor tuh..pas tu baru ni aku taruklah jeli-jeli bulat yg warna warni dlm pokok bunga aku..pon abih jadi kudapan c Jibam.suka nor dia ngan jeli-jeli tu..pandai lak tu dia korek ngan tangan dia tu.dahlah tu pas je dia makan jeli tu dia wat muke bodoh jerk..wakakaka..nasib baik x beracun kalo tak masuk ward lagila ko Jibam wei..

hmm itulah Puteh,JiBam & MeeLo...buleh demam aku kalo sehari x tgk 'mereka' ni....

muah..muah..'MAMA' sayang korang sume....

Pagi Yang Gelap Kini Sudah Cerah...



hmm pukul 7.30 pagi aku dah tercongok kat ofis ni lepas hantar Ella ke sekolah tadi.hmm..nak buat apa ek..mata pon rasa cam ngantuk jer..apalagi update status kat FB ler...hehehe..kegilaan ramai sekarang ni menatang nih..dulu aku muncungkan diri je ngan menatang ni..sekarang ni siang malam duk mengadap mende ni jerk sampai Mr Suami pon dah tak kuasa nak larang..hahahaha..jangan marah ek bang..kang kena jual..seingat aku berFB ni dah jadi hobi aku dan Mr Suami semenjak 3-4 bulan lepas.kiranya agak ketinggalan dari orang lain kan..hehehe..OKlah tu drp tak tahu apa-apa kan..kan..ish..ish..rasa cam lapar lak.nak brekpes dulu lah..

Tuesday, March 9, 2010

Aku, Keterujaan & Meggi??

begitulah boleh dikatakan sekarang ni.hehehe..1st time ada blog sendiri.ingatkan susah nak buat

ropenyer senang bebenor.siang malam aku duk tgk ofismate aku duk membloggingkan

diri.berminat jugak tapi tak tau nak wat camane..nak tanya nampak cam bizi je semua.tak

naklah dikatakan sebagai pengacau lak kan..hehehe..sudahnya aku godek-godek sendirilah

laptop aku ni kat umah.kalo kat ofis tu cam semput c kitlah nak mengodek.bizi lah katakan ( ye

ke? )..so..tarraaaaa...ni blog aku yg tak seberapa nih..1 malam ni je 2 entry tu..hehe..excited la

katakan.eh..tetiba je rasa cam nak makan meggi lak..hmm stop dulu.nak tanya Mr Suami..dia

nak join mkn meggi tak..hehehe..x best makan sensorang..tata..esok aku update

lagi..huah..huah..good nite..moga aku mimpikan yang indah-indah semua...

Saya Budak Baru Belajar...

ya..akhirnya aku menjadi salah seorang warga blogger....dengan terkial-kial tanpa tahu apa-apa akhirnya laman blog ini berjaya aku cipta..hehehehe...tak de idea nak tulis apa..so biarkan malam ini berlalu ngan tenang dan damai k..sedamai hati aku ni pada tika dan saat ini....