Thursday, December 30, 2010

Bola punya pasal..

hurmm..

malam tadi dgn penuh semangat seorang isteri yang baik hehehe aku nak masak special la utk mr suami..

pas tu cadangnya nak goreng keropok lekor yang anak buah aku bawakkan dari kg. keropok lekor ni memang peberet mr suami..pantang nampak mesti nak makan..

so..dgn penuh bersemangat aku pon memulakan acara ketung ketang di dapor..

tapi...yang spoilnya baru je nak panaskan kuali..

Laaaaa....gas pulak habis..

"Bang..camane nih..gas abis lak.."

tapi buang karan je la kan kalo ngadu kat mr suami pon..sebab memang dia dah terlekat melekat dpn TV tgk bola msia vs indon tuu..

aku pon call ler kedai yg slalu aku pau plastic tu..

"boleh kak tapi antarnya dlm pukul 9.30 lebih..boleh ya kak?"

" laa...nape sampai nak tunggu pkl 9.30 baru nak antar?"

" orangnya lagi tgh nonton bola kak..hehee"
jawab budak acheh tu selamba..

mak aih...sampai camtu skali..

hurrmmm...

Tuesday, November 23, 2010

Hurmm..


skang ni masa untuk menyepikan diri seketika dari dunia blogging..

nak exam kan..pas tu nak wat assignment laks..

huhuhu..babai..abis semua yang menyesakkan jiwa tu baru boleh update status..ekekeke..

adios...muahh..

Wednesday, November 10, 2010

Mari Belajar Bahasa Ibundaku..

hehehehe..

malam ini sesi mari belajar bahasa ibundaku yg tercinta..

Bahasa Negeri Terengganu Darul Iman...

Nasib baik mr suami pon orang Terengganu

so..hari-hari aku boleh berbahasa terengganu..hehehehehe..

selamat belajar ye..

adios..

Sunday, November 7, 2010

camane tu..

hmm...

korang perasang tak apa-apa yang tak berapa nak kena dalam gambar kat bawah nih...

lokasi adalah disebuah kompleks membeli belah yang agak terkemuka di Bandar Utama...alah..tempat yg slalu aku g berdoktong tu..hehehe












aku besaukan sikit gambo ni ye...




so....
nampak tak??
camane nak baca tu??dan sudah tentula anak panah penunjuk arah tu pon wrong way jugaklah kan..huhuhu
ntah mat bangla manalah yg pihak management suh p tampal kat dinding basement ni kan..ish..ish..
nasib baik aku bukan mencari lokasi hotel itu..
aku hanya mencari lokasi dimana panggung wayang & tempat shopping je..hehehehehe
adios...

Thursday, November 4, 2010

Apa Kejadahnya..

Apa kejadahnya nama pokok ini..

adakah nama pokok ini sememangnya begitu ataupon nama pokok ini telah diubahsuai oleh 'perogol bersiri' alam cyber??

aku rasa cam tak logik je kalo nama pokok ni sememangnya begini..

ataupon sememangnya hanya aku yang tak pernah tahu bahawasanya memang ada nama pokok yang sedemikian rope..

uihh..memalukan kaum Hawa jerk..huhuhu..

sapelah yang bangang bin bahlol yang tergamak mengurniakan nama sebegitu kepada pokok yang tidak berdosa itew huhuhu..

dan..

kalo betullah nama pokok ini sudah diubahsuai oleh 'perogol bersiri' alam cyber ini...

aku harap engkorang insap-insaplah ye..

bawak-bawakla bertobat..

pintu taubat masih terbuka uols..

nak-nak di malam jumaat yg mulia ini..

banyakkan beramal ibadat..jgn asik nak '*penuhkan kambing' satu kapal jer..

* psst..tak paham sila angkat tangan ek..hehehe

dan..kalo tak mau insap jugak..

please go to hell!!!!

huk..huk..huk...

Wednesday, November 3, 2010

Antara sushi,takoyaki & PD..











hurmm..

aku skang ni mcm dah ketagih asik nak makan takoyaki je..

pantang nampak trus je nak ngapp..

dulu-dulu tergila-gilakan sushi..

sanggup pegi beli walo sejauh manapon kedainya.hehehe

skang ni hati dah terjatuh cinta ngan takoyaki laks..

nasib baiklah kat one utama yg slalu aku g berdoktong tu semua mende-mende ni ada..
so..apalagi..asik mencekik je ler..
tak sempat makan time tu aku bungkus je bwk balik..

kadang-kadang... dua-dua aku buat..

sudah mencekik nak membungkus pulak..

hik..hik..buruk nor perangai kan..kan..

uih..slurrpp..tak sabor nih
this weekend nak g makan takoyaki..pas tu nak makan sushi laks..hahahaha..
to mr suami..jangan marah ek..

sudi-sudikanlah ,menemani isteri tersayang mu ini this weekend ni ye..

kita tgk wayang, kita shopping, makan-makan..hehehe..
yg sebenornya..aku sangat suka hati sebab ujung minggu ni aku takde class..
so apalagi...

dgn ini aku isytiharkan..

'Hari Berdoktong Sedunia' ler..hahahahaha..3 hari tu boleh bergumbiraan & berpoya-poya..

adios...

**niat di hati ku & mr suami, nak g PD jerk..g cuci-cuci mata. blehla aku laki bini bersantai & bercanda-canda ditepian pantai..kui..kui..dah lama tak cuti-cuti msia neh..

Tuesday, November 2, 2010

aku dah jumpa..

aaahah.......



aku dah jumpa..aku dah jumpa



jumpa apa??



hehehe..



aku dah jumpa satu lagi jenis kopi kegemaran aku..



hahahahaha...



sedap kopi ni..kalo pepagi pekena 1 mug kat opis memang nikmat tak terperi...dijamin memang takkan mengantuk uols..



tapi..aku pelik la pulak selama ni aku duk g shopping kat giant ke tesco ke jusco ke tak penah lak aku terpandang kopi ni..baru keluor ropenya perisa nih..



ni pon aku terpandang kat kedai runcit kt umah aku yg slalu aku pau palstic bag tu hehehe..



nampak cam menarik je trus aku rembat..



nasib baik sedap...mr suami pon tak komplen bila aku bagi dia minum..Ok lah tu kan..sebab kalo x kena selera dia sah-sah dah kena reject macam kopi super power yg tak berapa nak power tu..hik..hik...

bukan aku nak kutukla kan..

kat pasaran skang ni berlambak kopi 3 in 1, 5 in 1 la..macam-macamla in itu in ini..tapi bukan semua tu menepati citarasa aku dan mr suami..hehehe..byk songehla pulak kan..kan..

tapi kan..yg sebetulnya..

buat penggemar kopi tegar spt aku nih..

apa-apa kopi pon sedap..termasuklah kopi yg diusahakan oleh dato' razali aman dari kg tanah lot, dungun nun..hehehe


so...selamat minum kopi ye.....



Saturday, October 30, 2010

Misi 'Mengepau' Mr Suami..

whoaa...



hahahahahahaha....



walopon kisah ini sudah 2 minggu berlalu..tapi gue sangat suka hati dan gumbira...



di hati ini sedang berbunga keriangan, kegumbiraan,keterujaan dan segala macam perasaang yang sewaktu dengannya..



sesungguhnya misi aku untuk mengepau mr suami telah berlaku dengan jayanya sepertimana yang dirancangkan..hehehe



setelah sekian lama..



bersaksikan promoter di Jaya Jusco One Utama itew..ditambah dengan seorang anak buah aku..c Aminatul Khotijah a.k.a Amex yg turut sama mengendeng..hik..hik..jgn marah ek mexs..



akhirnya....BONIA..itu menjadi milikku jua..



TQVM ..mr suami..sayang kamoo.. muah..muah..

berbungkus rapi...tak nak bukak,boleh?hehehe..


aku dah lama mengidam handbag nih..hehehe..akhirnya merasa jugak..tapi designnya agak otai sikit kan?OKlah tu utk old timer cam aku nih..banyak barang boleh sumbat tuuu..termasuklah 'sampah'..hihihi..

warranty card??uih..macam..macam..tapi hanya cover zip je kalo rosak dlm masa setahun..huk aloh..setakat zip jerk??

Wednesday, October 20, 2010

20102010 ~ Happy Birthday to Mr Suami

hari ni, 20102010..adalah hari lahir mr suami..

hmm..cantik gak tarikh ini ya...20102010...takde org wat kenduri kawin ke ari ni??hehehe..

to mr suami yang terchenta....happy birthday sayang...

yang keberapa ye??opps..rahsia ke bang...huk..huk..pulok doh..

dah makin tua setahun kan?
semoga dengan pertambahan setahun usia ini akan lebih mematangkan lagi kehidupan kita..

paling penting..semoga rumahtangga kita ni senantiasa aman damai dan diberkati Allah selalu hingga kehujung nyawa kita kan bang...

tapi kan bang...kalo sesekali meletus perang apalah salahnya kan..hik..hik..baru ada thrill sikit..opps..sila abaikan statement ini OK..

to mr suami..

Happy Birthday To U!!

my love for u will never die..chewah...

hadiah??

kan ke awal tahun lagi dah bagi...hadiah in advance lagi tau...hehehe

so..baca ajelah kad yang cantik itu okeh...muah..muah..i love u..

adios...






Senyuman ceria c birthday boy....

Monday, October 18, 2010

'Nasi Lemak Perisa Almari'

pagi tadi aku g keje cam biasa..

mcm biasa jugak...hari isnin keadaan kesibukan memang agak terlampau...

macam-macam nak kena settle..

ditambah lagi dengan kehadiran pegawai audit yg dah seminggu berkampung kat ofis aku nih..

bertambah-tambahlah lagi kekalutan yang sediada..

tapi..

pepehal pon sebelum aku mengabdikan diri dgn kerja-kerja yg tak penah habis nih baik aku bersarapan dulu..

berbekalkan satu mug kopi panas yg kaw buatan sendiri dan nasi lemak yang aku beli dari kedai mamak belakang opis aku nih...aku pon mula mencekik..

tapi...

apakah perasaan anda..

bile rasa nasi lemak yang dimakan itu sebijik cam rasa almari..a.k.a ubat lipas..

cehh..

hampeh tul..

dengan hati yg hiba aku hanya mampu memandang sayu nasi lemak itu yang selamat mendapat tempat pertama didalam bakol sampah..

sekian adanya..

Friday, October 8, 2010

aksi kucing....














































ni semua gara-gara terdesak sangat nak update blog aku yg tak seberapa nih...



well...takde story yg nak dikongsikan minggu nih.

kepala otak aku pon tgh berserabut. mana nak pikir pasal exam lagi next week.

mana nak pikir pasal assignment lagi..


semua tu menyerabutkan otak dan buat jiwa aku jadi kacau...

so layan je lah gambo-gambo anak-anak belaan aku nih..



sayang c puteh,jibam & meelo..muah..muah..






































































































































































































































































Thursday, October 7, 2010

Menara Tinjau @ Denai Alam

whoaaa...
lama tak meng update blog aku yg kelabu asap nih...

sekadar nak berkongsi satu cerita yg tak berapa nak ada..huhuhu

Baru-baru ni comittee kawasan kejiranan aku ni ada wat open house.

lokasinya di Menara Tinjau, Denai Alam. Jarak lokasi dari umah aku hanyalah 1/2 kilometer sahaja...

tapi kan..dah 2 tahun aku menetap di Denai Alam nih tu lah baru pertama kali aku sampai ke situ...

not bad....asyik pemandangannya...

dgn cuaca yg redup, angin sepoi-sepoi bahasa...wah..memang syoklah kalau dpt lepak petang-petang kat sini....

aku tengok banyak lagi umah yg kosong tak berpenghuni..hmm,,apasal lah dulu aku tak beli umah yg betul-betul tepi menara tinjau nih..hehehe..kalo nak beli sekarang tak termampu aku...maunya harga skang nih dah setengah juta sebab yg kosong semuanya unit corner lot..

anak-anak buah aku yg selalu dtg umah time cuti skolah pon selalu gaklah bercerita tentang Menara Tinjau nih tapi aku wat donno jer...

mereka semua tu tiap-tiap petang slalu bertandang ke sini...patutlah tiap kali aku balik keje semua takde..ropenya g berdoktong kat situ..

hmm..dah alang-alang datang sini sebelum kitaorang mencekik juadah yg ada kitaorang snap gambo dulu...

tahun depan watlah lagi open house kat sini ye..wahai tuan pengerusi...

aku pasti datang...


bersama anak buah aku - YANA -

Bersama Mr Suami...Cinta Hatiku untuk selamanya...
uh uh uh...jiwang karatlah pulokkkkk...isk


Monday, September 13, 2010

Al-Fatihah Buat Bonda Tercinta..


Allahyarhamah Teh Binti Jusoh ( 1936 - 1997 )


Hari ini 13hb September, genap 13 tahun arwah bonda meninggal dunia.

Bonda tersayang..yang mesra dengan panggilan ' Cik ' bagi anak-anaknya..

sehingga kini..masih terbayang-bayang akan kasih sayangnya..

masih tergiang-giang akan suara & nasihatnya..

Cik...masih segar segala memori bersamanya..

seorang ibu yang lemah lembut dan penyayang pada semua anak-anaknya..lebih-lebih lagi pada aku sementelah aku yang menjadi bongsu apabila adik ku meninggal dunia.

Cik meninggal kerana serangan angin ahmar..

namun aku bersyukur kerana sempat menjaga beliau sepanjang 2 tahun beliau tidak sihat akibat serangan angin ahmar tersebut.

walaupun begitu..aku tahu itu semua belum dapat membalas jasa bondaku selama membesarkan aku...

hingga kini..aku masih merindukan belaian kasih sayangnya,masakannya,senyumannya dan segala-galanya tentang dia..kalaulah boleh aku putarkan kembali saat-saat bahagia aku dengannya..

kini 13 tahun sudah berlalu...

moga cik damai di SANA..

moga roh bondaku ditempatkan dikalangan orang-orang yg diredhai ALLAH s.w.t..

AMIN...

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Selamat Hari Raya Aidilfitri aku ucapkan kepada semua..

Maaf zahir Batin ye..

tahun ni turn raya kat kampung mr suami...

hehehe..sebenornya semenjak dari awal kahwin dulu memang setiap tahun raya pertama tu kat umah dia..huhuhu..ye lah..kan ke aku ni ..anak yatim piatu..uwwaaaaaa..

sebab tu lah asik dia je konker...tiap-tiap tahun first raya mesti kat kg dia..KG BUKIT DIMAN..

raya ke 2 barulah kami pegi beraya kat umah adik beradik aku laks kat Dungun...disamping melawat pusara ayahbondaku yg tercinta...

dlm 2-3 hari lepas tu baru kembali balik ke kg dia..hmm..bile dpt peluang aku raya sakanlah hehehe..

tahun ni kami amik cuti dalam seminggu lebih jugaklah..nak raya puas-puas..

selamat hari raya ye...

selamat makan sepuas-puasnya ketupat rendang semua tu..

adios,amigos,roger & out!!

Wednesday, September 1, 2010

Sudah 10 Tahun..

Hari ini, 1hb september 2010..genap 10 tahun usia perkahwinan kami..

syukur alhamdulillah..rumahtangga kami tidak pernah dilanda badai..

semenjak mula kahwin kami tidak pernah berenggang..hehehe....( kecuali kalo mr suami out station ler..huhuhu)

kepada mr suami yang tersayang...

terima kasih kerana menerima diri ini seadanya...

terima kasih kerana menerima segala pakej kekurangan diri ku ini..

terima kasih kerana tidak jemu-jemu mendengar celoteh isterimu ini..

terima kasih atas segala-galanya...

semoga rumahtangga kita ini senantiasa diberkati ALLAH

semoga rumahtangga kita ini berkekalan sehingga kehujung nyawa...

dan..

dengan izin ALLAH..semoga 'rezeki' itu akan tiba jua...

aminn...

Monday, August 30, 2010

Kalut..

aduh...agak lamanya ye menyepi..

hehe..perasaang sunnguh..

sebenornya takde idea walopon byk criter yg boleh aku kongsikan kat sini..

sepanjang bulan ramadhan yg mulia ini...rutin hidup aku agak kekalutan sedikit..

mana nak study utk exam lagi, mana nak wat assignment lagi..

mana nak settle keje yg berlambak kat opis tu lagi..

mana nak mengadap bos-bosku yg terchenta di opis tu lagi..huhuhu..

tambah-tambah lak di bulan puasa begini ..isk..rasa cam tak cukup napas je nak wat itu-ini..

memang tak cukup masa...

every weekend ada exam..

pasai apalah depa ni wat exam time-time bulan pose ni ye..memang potong mood betol lah..

pas tu skang ni nak sudahkan assignment lak..ada dua lak tu..isk..haru betul..

dan yg sadisnya..sampai ke hari ini aku tak berkesempatan nak g shopping utk hari raya.

kesian mr suami..hehehe..tak beli agi baju raya dia..

hmm..baju raya aku??

utk raya tahun ni memang aku tak sempat nak wat baju raya..

so..pakai ajelah baju raya tahun lepas dan baju-baju lain yg berlambak dalam lemari aku tu..huhuhu...

opss..mr suami dah sound tu..

jangan lelama duk berblogging..huhuhu..siapkan dulu tugasan tu ye...

huk..huk..huk...

adios,amigos, roger & out!!

*..nak masak apalah utk sahur nanti ye......

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan Datang lagi..

Salam Ramadhan buat semua...

dah 2 hari dah bangun 4.30 pagi prepare sahur utk mr suami & aku skali..hehehe..

lauk simple-simple jer..kalo semalam aku masak ayam goreng & sambal telur. pagi tadi lak aku masak sardin & telur dadar...

pepagi buta ni tekak pon tak lalu nak menelan..mr suami pon makan sikit jer..

tringat time bujang dulu..tak mo nya aku nak bangun sahur nih..lagi sedap tido..kalo nak makan..sebelom tido tu aku dah mencekik dulu..boleh cenggitu? ish..ish..buruk nor perangai zaman dulu kan..kan..

sekarang dah jadi bini orang kenalah merajinkan diri aku yg tak rajin nih bangun masak utk mr suami...huhuhu..

untuk berbuka plaks aku lebih selesa beli je kat bazar ramadhan..hehehe

mana sempat nak masak kan..

so senangnya balik keje trus g beli je ler...

Berdasarkan pengalaman berpose di tahun-tahun sudah..tahap kemalasan aku nak masak waktu berbuka memang melampau hingga weekend pon aku berkunjung ke bazar ramadhan gaks..hehehe..

alah..makan berdua je..nak masak bagai kalo x abih membazir je kan..

kalo ada guests kat umah tu bolehlah aku ketung ketang kat dapor...

hmm..petang kang nak beli apa ek...semalam mr suami dah belikan nasi beriani...

ari ni nak try nasi kukuslah plak & tak lupe nak carik air kegemaran aku dibulan puasa nih..air tebu & air kelapa utk mr suami..

So...selamat berpuasa & selamat berbuka...



Tuesday, August 3, 2010

Banci Oh Banci

petang semalam ..aku balik keje agak awal

dalam pukul 7.00 ptg dah sampai umah.

sebelum tu aku g kedai runcit dulu beli lauk nak masak mlm tu..

sampai je umah aku terus je menyinsing lengan terus je masak..

senang sikit..malam ni boleh makan awal sikit kan..

senyumlah nih mr suami..hehehe..

tgh duk syok-syok masak..tetiba terdengar org bagi salam..

aku pegi ke ruang depan ..

ada 2 orang aweks yg pakai tag Pegawai Banci duk tercegat dpn pintu umah aku..

" Bik ..tuan rumah ada????

haah???

haish...ada ka patut??

kecik besau je aku nampak budak berdua ketul tuh...

agaknya diaorang perasaan muka aku yang bengkerk trus depa tu tukar ayat..

"ooo..akak tuan umah ye..

" iye..kenapa nih...nak wat bancian ker..

" ye la kak..dah byk kali kitaorang dtg tapi akak takde kat umah..bla..bla..bla..bla........

dah abis soal siasat sebelum blah sempat lagi diaorang 'mengerjakan' c Puteh..

tapi yang aku sedeh ni..sampai ati depa tu sume ingat aku bibik kan??

huhuhu....sedeh sungguh.....

Saturday, July 31, 2010

Sediakan Selipar Sebelum.......

Patah Dua akhirnya terompah kegemaranku.............



Lokasi Tragedi : One Utama Shopping Centre

Waktu : 5 pm

Mangsa : aku ler....huhuhu.....

Hari Kejadian : Kisah terjadi di petang sabtu yang tak berapa nak indah.....

haish...tak pasal-pasal kena pakai selipar mr suami masa nak g carik selipar ganti..huhuhu..

punyalah besar selipar dia ngan kaki aku nih..

tapi nak wat camane kan??walopon aku tak selesa tapi takkanlah nak berkaki ayam kot..huhu..

nasib baik dah selesai tengok wayang....kalo tidak mesti terbantut napsu nak nengok wayang kan..kan..

sementara mr suami lepak kat kerusi baca newspaper ..dah aku rembat selipar dia kan..terpaksalah aku sensorang pusing-pusing cari selipar aku pas tu jumpalah satu kedai jual selipar jepun..

mak aih..selipar bodo cenggitu pon harga sampai RM 19.95 ???

aku takde pilihan..rembat je ler...kalo tempat parking dekat aku rela je berkaki ayam tapi nun jauh disebelah one world hotel sana mr suami parking keta......huhuhuhu...

ini bukan kali pertama sandal aku wat hal...ni dah kedua kali...cuma time tu 'putus terpaksa' bukan patah dua cam ari ni...

time tu pon aku terpaksa pejam mata beli selipar yg tebal ala-ala wedges tu...RM 29.90 ko......melampau kan....kalo tak terdesak tak mau aku beli..bukan taste aku pon...

nampaknya gayanya..len kali kalo nak 'berdoktong' aku kena standby selipar jepun je dlm handbag aku nih..huhuhuhu.........

Friday, July 30, 2010

Jiwa Kacau...

Boringnya idup dalam keboringan nih...

uh..uh..uh..

camane tuh??

semenjak dua menjak ni jiwa aku kacau jer...

tak tahulah kenape......

cam ada yg tak kena je...

ntahlah....malas nak pikir...

apa yg pasti...hehehe...

esok ari sabtu..hari terapi minda & jiwa bagi aku ni..huah..huah..

aku dah plan ngan mr suami nak g tengok criter 'inception'..

tak berkesempatan lagi nak tgk ni..

bile nak tgk panggung asik penuh je pas tu kenalah aku asik tgk criter lain je...

so selamat bergumbira buat aku esok...

adios, amigos, roger & out!!

Friday, July 23, 2010

ish..ish..kaki katak??..



assalamualaikum....

malam tadi aku dengor berita dlm buletin utama.



ada criter pasal customer ni wat aduan terjumpa kaki katak dlm mee yg dia order..



erk...gulp....



kaki katak??ish...kembang tul tekak aku nih..



dan...the best part ialah..



restoran tempat kaki katak tu ditemui ialah rangkaian kopitiam kegemaran aku...

bezanya tempat tragedi kaki katak tu ditemui di outlet Klang..



dan port kegemaran aku kat One Utama ataupon Subang Perdana...

alahai...mr suami dah keluarkan 'fatwa' yg dia tak mo masuk situ lagi..



dia juga dah warning kat aku....



huhuhu...babai...my special peberet..

'ipoh chicken hor fun'..

aku memang addicted dgn mende nih..tak tahulah kenape ye..sekali seminggu mesti pekena..kalo hari-hari pon takpe...

huhuhuhu...tak mo tulis banyak-banyak..



hati tengah sedeh ni..................



ini adalah menu kegemaran aku...tersangat-sangatlah menggemarinya..memang takkan order menu yg lain setiap kali lepak kat sini..........


Friday, July 9, 2010

Lagi Cerita Pasal Plastic Bag..

hari ni hari jumaat....penghulu segala hari..

esok ari sabtu...aku dan rancang ngan mr suami nak g tgk wayang...

aku dah rindu nak pekena popcorn caramel TGV tu..hmm..nyum..nyum..

pas tu nak pekena cafe latte kat secret recipe...port kegemaran aku le ni selain dari old town white coffee...

pas tu nak beli barang keperluan diri aku & mr suami yg dah abis....

esok juga 'recycle day'....no plastic bag please!!

ohw...bohsannya asik nak kena beli plastic bag tuh.( org terengganu panggil supik/rajut/plastik gelenyar)...

walopon hanya 20 sen tapi hati aku 'sakit'......hahahaha...

teruk kan??bukannya nak sedar diri atas kepentingan hari kitar semula...hehehe...

aku ni laks jenis yg memang senantiasa terlupe utk standby bag setiap kali nak shopping. dahla sekarang ni hari sabtu jer aku free utk bershopping....ari ahad dah tak boleh ....ada class pagi membawak ke petang..huhuhu...

tapi kan..

utk shopping esok aku dah tak risau dah...

sebab aku dah standby awal-awal lagi plastic bag dlm hand bag aku nih...

aku rembat je dari kedai runcit mamat acheh kat umah aku nih..hahahahaha....

dia pon cam pelik jerk tgk aku amik plastic bag yg tergantung kat cashier tu dlm jumlah yg agak banyak...

tapi..memandangkan time tu aku dah shopping ayam,ikan,sayur segala kat kedai diaorang nih..so mereka hanya membiarkan sahajala perilaku tak berapa nak elok aku itew...hahaha...free tuh...kalo esok kena beli 20 sen satu dah bape hengget tuh....

sekian, terima kasih...

selamat 'membeli dan blah' utk aku esok...

Sunday, July 4, 2010

plastic bag......

kenapa jual plastic bag pada hari 'recycle day'.......
uh..uh..uh..uh..

Sunday, June 27, 2010

Blurrrr...

salam untuk semua..

hari ni first day aku mengikuti class kat UM.

hehehe...otak dah beku...kena warm up balik neh..

sesi pertama..pagi tu aku memang blurr...los angeles...tak tau apa yg lecturer tu duk bebelkan......

hehehe..biasa ar..bile dah old timer ni kan..huhuhu..

tapi ada sorang dlm class tu aku rasa dah layak aku panggil dia pakcik..huhuhu..maintain jerk..

asik senyum jer..

aku laks memang sengal ari ni...time wat discussion pon aku tak mampu nak luahkan sebarang idea..

nasib baik adik-adik dlm group aku nih 'cergas & bersemangat' jer...

hehehe..biasalah..diaorang fresh lagi...darah muda..huhuhuhu....

pagi tu dahlah aku tak sempat brekpes...dah rasa semacam jer..nasib baik dlm kul 10.30 lecturer bagi kitaorang break kejap...

so..bile dah dpt teguk teh tarik yg panas-panas tu barulah otak aku nih..cam cergas sikit..hehehe..

utk sesi yg seterusnya baru aku rasa cam bersemangat sikit...

barulah terkeluar semua idea-idea yg menyorok tuh..

nah..amik ko..baru 'ternganga' mulut adik-adik tu..hik..hik..hik..

memandangkan hari ni first day class kitaorang so lecturer tu dgn bermurah hati telah 'mengawalkan' waktu balik kitaorg..hehehe..

sepatutnya pukul 6pm abih class tapi pukul 5.15pm dah abiss..

yeahaaa..........

wokeh..see u mr lecturer & new frenz next week ya......

uh..uh..uh..uh.......

Wednesday, June 23, 2010

sepi....

rumah aku sekarang kembali sunyi....

semua bebudak dah balik kg...

so..tinggallah aku ngan mr suami je...

bertemankan 'anak-anak belaan' ku itew...

rutin harian dah back to normal..

aku akui walopon penat melayan karenah bebudak nih tapi aku tak dpt nafikan kehadiran mereka menceriakan hidup aku.....

mlm sebelum balik tu aku bawak depa ni sume g i-city shah alam.

gumbira betol mereka...aku pon suke gaks sebab 1st time pegi situ..

dan nampaknya aku yg terlebih jakun dari anak-anak buah aku tu..hehehe...

gambo?sorry dah byk kali aku try upload tapi asyik bengong je..

coverage broadband slow giler mlm nih...

apapon...sedih jugak aku time diaorang nak balik kg hari sabtu bebaru nih..

aku & mr suami antor kat hentian bas shah alam..

bas pulak lewat tibe..dari 9.30 dah jadi 10.30 pagi plaks..

berjanggut gaklah menunggu pagi tu..dahlah pagi tu aku kena g registration kat UM..

kelam kabut jadinya..nasib baik semua sempat..

tapi yg sadisnya..dlm pkl 1 tghari anak buah aku call bagitau bas yg mereka naiki tadi rosak kat Bentong...

alahai kesiannya mereka..serba salah aku jadinya..

dlm pukul 5 ptg baru siap bas dibaiki..

just imagine..camanelah bebudak tu kat sana..

mesti lapar & penat giler..

nasib baik sempat sarapan dan aku dah bekalkan makanan utk mereka makan dlm bas tu...

itulah..dalam banyak-banyak kenangan manis dtg bercuti ke umah aku..

agaknya tulah kenangan pahit & masam utk dikenang oleh bebudak tuh..

okey..harapnya time cuti sekolah yg akan dtg nanti tak serik lagi dtg sini ye..wahai anak-anak buah kesayanganku....

adios....



Sunday, June 20, 2010

Al-Fatihah Untuk Ayahandaku....

Allahyarham Wok Bin Ahmad ( 1914 - 20/06/1999 )


Hari ni tanggal 20hb June...genap 11 tahun ayahanda tercinta Wok Bin Ahmad..meninggalkan aku...

masih terbayang segala-galanya kenangan bersama beliau....

AYAH....

seorang yang tegas & garang tapi penyayang kepada anak cucu cicitnya.....

kalau hitam katanya ..hitamlah..kalau putih..putihlah jadinya..

tapi garang ayah garang yg bertempat..

tegas ayah tegas yang sepatutnya kepada anak-anaknya...

kerana ketegasan & disiplin dirinya itulah kami 12 beradik BERJAYA menjadi manusia hari ini...

kerana didikan beliaulah..kami anak-anaknya tahu membezakan mana yg baik mana yang buruk...

Ayah meninggal dunia diusia 85 tahun setelah 3 hari terlantar di Hospital Dungun.

ironinya...

ayah meninggal hanya berselang 3 hari dgn kematian abangnya yg mesra ku panggil Pok Nik.

ternyata ayah mengalami kemurungan & tekanan perasaan yg melampau lantaran pemergian satu-satunya abang dlm hidupnya. Ayah tiba-tiba menjadi pendiam, sugul dan mula lemah....mulutnya tidak lekang dari bercerita mengenai kenangan bersama abangnya itu.

sememangnya mereka tidak pernah berenggang sedari kecil sehinggalah masing-masing sudah bercucu-cicit...

Doktor mengesahkan kematian adalah disebabkan oleh kerosakan yg teruk pada paru-paru ayah yg mana semua anak-anak tahu ayah seorang perokok tegar...

hmm..itu hanyalah penyebab....hakikatnya sebelum ini sakit ayah jauh lebih teruk dan pernah dimasukkan ke hospital lebih dari sebulan ...

dan kami berserta anak-anak pok Nik sama sekali tidak menduga ayah akan mengikuti jejak langkah abangnya hanya dlm masa 3 hari....

kini 20hb june datang lagi.....genap sudah 11 tahun pemergian ayah...

dan yg menghibakan aku...hari ini adalah 'hari bapa'.....

beruntunglah bagi mereka yg masih lagi mempunyai bapa...kasihilah & sayangilah mereka selagi masih mereka ada...

semoga arwah ayah tenang di SANA...dan dirahmati serta ditempatkan dikalangan org-org yg Di redhai Allah SWT.

al-fatihah buat Ayah & Pok Nik...AMIN....

dan...tidak lupe..selamat hari bapa kepada ayahanda mertua ku.....Taib Bin Yaacob yang berada di Kg Bkt Diman, Ajil, Terengganu.....

*mr suami & aku dah awal-awal lagi belikan hadiah sempena hari bapa buat ayahanda mertua ku itew...hehehehe........

Monday, June 14, 2010

Bila World Cup Datang Lagi....

huhuhu...world cup datang lagi....



jadual perlawanan pon awal-awal lagi mr suami dah tampal kat white board......



time-time cengginilah aku rasa cam 'terabai' sesangat...



mr suami mesti duk berkampung depan TV je kejenya...remote tu dia yang punya kuasa..jgn harap aku buleh pegang...huhuhu siap sorok lagi tuh takut aku tukar channel...



sebelah mata pon dia tak pandang aku dah...huhuhu sedehnya....



aku pon membawa diri bertemankan puteh,jibam & meelo.. mengurungkan diri dlm bilik kat tkt atas jer...nasib baik bebudak nih ada lagi kat umah aku nih..so takdelah boring sangat..

anak-anak buah aku pon layan je lah tgk TV yg takde channel astro,mana yg minat bola doh awal-awal lagi join mr suami kat bawah..aku laks berinternet..berpesbuk..berblogging segala...tak lupe juga menelaah...hehehe aku kan dah bergelar student balik skang ni..huhuhu...



tapi kan..mr suami ni...dlm duk tak pandang aku sebelah mata ni...dia ada satu pantang...



pantang nampak aku turun tingkat bawah...



mulalah trus tunjuk isyarat nak itu ini...amikkan airlah..amikkan biskut lah....amikkan macam-macam lagi lah yg sewaktu dgnnya...huhuhu...semuanya nak sampai ke lutut time tu gaks...



inilah nasib seorang isteri yang terabai & diabaikan di musim world cup nih...huhuhuhu...



utk makluman..mr suami nih...jgnkan world cup, EPL season pon dia layan kemain sampai TV tu pulak yg 'tengok' dia.......mr suami ni memang peminat fanatik bola tapi disaat genting nak gol pon dia buleh terlelap gaks......bleh camtu??...huhuhu



so...buat mr suami..selamat menonton bola ye...



kenang daku dalam doamu....huhuhuhu....



adios, amigos, roger & out!!!







Saturday, June 12, 2010

BBQ NITE...

malam ni aku wat BBQ utk anak-anak buah aku ni....ingatkan nak wat ari ahad tapi...pikir punya pikir wat trus je lah ari ni....

ptg tadi balik je dr tgk wayang kat One Utama trus g beli bahan-bahan utk BBQ...

aku just beli sotong,udang,sosej,bebola & daging burger....

ringkas je......wat banyak-banyak pon kang tak abis membazir jerk....

mr suami mintak gorengkan meehun utk dia...

hehehe..biasalah dia tu..mana kenyang kalo just nak ratah-ratah lauk jerk...

lepas je maghrib kami dah start membakar....

bahan-bahan tu dari ptg lagi aku dah siap-siap perapkan....

settle membakar....meehun pun dah siap...apalagi

mencekik la pulakkkk.....

suka hati aku tgk anak-anak buah aku ni gumbira menikmati BBQ tu.....

LICIN......BAGUSSS...takde pembaziran...

adios,amigos,roger & out!!